HIRDETÉS
Élet-Stílus

Rosszul pucoljuk a fokhagymát az olasz sztárséf szerint, elmondta, hogyan is kellene

A Londonban dolgozó szakács szerint hibát követünk el, ha kidobjuk a fokhagyma héját.

Egy olasz szakács azt állítja, az emberek többsége rosszul tisztítja meg a fokhagymást, ami miatt sokkal több hulladék keletkezik – írja a Mirror.

Alessandro Vitale Londonban él, séfként és kertészként dolgozik, a TikTokon @SpicyMoustache felhasználónéven szerepel. Az egyik videójában elmondta, hogy sokan tévesen leszedik és kidobják a fokhagymagerezdek héját, pedig számos módon fel lehetne használni azokat.

Azt Vitale is elismeri, hogy nem ajánlott egy egész fokhagymát héjával együtt megenni, viszont izgalmas fűszereket lehet alkotni.

A séf a videóban összeszedi a fokhagymahéjat, megmossa, majd megszárítja és sütőbe teszi őket. Ahogy mondja, öt percig 160 fokon süti a héjakat, majd amikor ropogóssá válnak, porrá turmixol mindent. Ezután sóval, borssal, pirospaprikával és chiliporral keveri össze, így alkotva meg a házi fűszerkeveréket.

Vitale szerint kiválóan lehet vele húsokat ízesíteni, de pörköltek vagy levesek készítésénél is nagy hasznát lehet venni.

A séf videójában hangsúlyozza, ezzel a módszerrel inspirálni is akarja az embereket, hogy minél kevesebb élelmiszer-hulladékot termeljenek. Vitalét egyébként több, mint 2,6 millióan követik a TikTokon.

Ajánlott videó

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
Olvasói sztorik