Élet-Stílus

Újabb Sztárbox-adások miatt indít eljárást az RTL ellen az NMHH

RTL
RTL
Ez már a harmadik eljárás, ami a verekedős műsor miatt indul.

Csütörtök délelőtt a Média1 számolt be arról, hogy újabb Sztárbox-adásokat (név szerint az október 29-én, november 12-én, november 26-án, december 3-án és december 10-én sugárzott élő közvetítéseket) vizsgált meg hatósági ellenőrzés keretében a Médiatanács. A vizsgálat eredménye szerint

a Sztárbox szórakoztató-, és nem sportműsor, amely hatásvadász módon használta a sérülések veszélyét is magában rejtő ökölvívósport elemeit. A műsor erőszakos, agresszív cselekedeteken keresztül méri a sikert, olyan viselkedésminták közvetítése révén, amelyek negatívan befolyásolhatják a kiskorúak személyiségfejlődését.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint továbbá a vizsgált adásokban előforduló kiütések látványa, a durva nyelvezet használata és az erőszak hatásvadász ábrázolása félelmet és szorongást kelthetett, egyúttal az erőszakkal szembeni érzéketlenséget okozhatott a 12–16 éves korosztályban. A hatóság ebben az eljárásában azt vizsgálja, hogy megfelelő volt-e a műsorszámok korhatárbesorolása, hasonlóan a korábban indult két eljáráshoz, melyekről alább lehet bővebben olvasni.

Kapcsolódó
Mandiner: Vizsgálja a médiahatóság a „baloldali politikai aktivistákat” ringbe küldő Sztárboxot
A lap szerint Nagy Ervin és Molnár Áron az „eredeti szakmájukban kevésbé ismert színészek, akik inkább a politikai szerepükkel váltak ismertté.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik