Élet-Stílus

„Vízforralóban főztünk lecsót” – Herczeg Zoltán elmesélte, hogyan töltette a karácsonyt a börtönben

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu
Az intézményben nem volt se ünnepi menü, se karácsonyfa.

Herczeg Zoltánt tavaly ősszel gyanúsították meg drogkereskedelemmel, melynek következtében fél évet töltött előzetes letartóztatásban. Bár kezdetben reménykedett, hogy az ünnepekre hazatérhet, meghosszabbították az előzetesét. Ezután az ügyvédje és a zárkatársai is azt mondták neki, hogy készüljön fel, mert a rácsok mögött a karácsony és a szilveszter a legnehezebb.

Én már egy héttel korábban azzal hangolódtam, hogy írtam egy, a szeretetről szóló, bűnbánó verset, majd kértem eszközöket, aztán mindezt meg is rajzoltam, később pedig eljuttattam Mariann-nak, a páromnak

mesélte a Blikknek a divattervező, aki szerint a börtönben a karácsony is éppen ugyanolyan nap, mint bármelyik másik az évben: nem volt karácsonyfa, sem ünnepi menü vagy hangulat.

Az is korán keléssel és üvöltözéssel kezdődött, de így is igyekeztünk mindent megtenni az ünnepi hangulatért. Én mindig szépen felöltözöm, ezért mondtam a többieknek is, hogy vegyük fel a legszebb ruhánkat – farmer, ha van, akkor ing, cipő –, majd együtt ettük meg a vízforralóban készült lecsót, valamint kinyitottunk egy üveg kólát, ami ott nagy ritkaságnak számít. Az egyik társam rögtönzött istentiszteletet is tartott, ahol együtt imádkoztunk.

Bár csak telefonon, de Herczeg válthatott pár szót az édesanyjával és a bátyjával, akiktől sokadjára is elnézést kért a tetteiért, megígérve nekik, hogy idén már ott fog ülni velük az ünnepi asztalnál – ez pedig így is történt, hiszen már szabadlábon védekezhet.

Bízom abban, hogy jövőre a bíróságon is bebizonyosodik az igazam, és lezárul a nyomozás. Szeretnék minél hamarabb túl lenni ezen az egészen, s mindent megteszek ennek érdekében. A legfőbb célom pedig, hogy sok helyre el tudjak menni drogprevenciós előadásokat tartani, és bizonyítani tudjam a bíróság előtt is, hogy tanultam a leckéből és hasznos tagja vagyok a társadalomnak

– tette hozzá Herczeg, aki nemrég beszélt arról, hogy pályaelhagyáson gondolkodik.

Kapcsolódó
Herczeg Zoltán pályaelhagyáson gondolkodik, mert szerinte nincs már szükség a divatiparra
A környezet védelmének érdekében nemcsak dumálni akar a ruhavásárlás feleslegességéről, nem is akar hozzájárulni az eladásokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik