Élet-Stílus

Örüljön, ha ennek a feladványnak nem tudja a megoldását

Ha tudjuk rá a választ, az egyesek szerint gyanúra ad okot, hogy fellelhetők bennünk az antiszociális személyiségzavar jelei, például pszichopaták vagyunk. Azért a diagnózis felállítását érdemes inkább szakemberre bízni.

Dühünkben, féltékenységünkben, irigységünkben, ijedtségünkben vagy épp bármilyen más negatív érzelem hatására hajlamosak vagyunk bárkit pszichopatának beállítani, még ha legtöbbször egyértelmű, hogy az illetőnek nincs személyiségzavara.

Hogy pontosan kiket nevezhetünk így pszichológiai értelemben véve, arról korábbi cikkükben írtunk – most egy ennél könnyedebb kérdést hoztunk, mely véletlenül sem elegendő egy orvosi diagnózis felállításához. Ha tudjuk rá a választ, az a LadBible szerint legalábbis gyanúra ad okot, hogy fellelhetők bennünk az antiszociális személyiségzavar jelei.

A rejtvény így szól:

Egy nő az édesanyja temetésén találkozik egy ismeretlen férfivel. A nő szerint ez az ember csodálatos, álmai férfije, és egészen biztos benne, hogy ő élete szerelme. Azonban nem kérdezte meg az ismeretlen nevét vagy telefonszámát, és utána sem talált senkit, aki tudná, hogy ki lehet a férfi. Néhány nappal később a lány megöli a saját nővérét. Miért tette ezt?

Egy nyomozónak természetesen ennyi információ még nem lenne elég ahhoz, hogy perdöntő bizonyítékokkal szolgáljon a nő indítékairól, de, ha maradunk annál a felvetésnél, hogy a példában szereplő gyilkos egy pszichopata, akkor a következő megfejtést kapjuk:

A nő abban a reményben ölte meg a testvérét, hátha a férfi újra felbukkan a temetésen.

Bízunk benne, hogy minél kevesebb olvasónk találta el a választ – ebben a cikkünkben pedig arra is megpróbálunk felelni, vajon a macskánk pszichopata-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik