Nagyvilág

Gyógyszerekre bukkantak a rendőrök Matthew Perry otthonában

Christopher Polk/CBS via Getty Images
Christopher Polk/CBS via Getty Images
A hatóságok antidepresszánsokat, szorongásoldókat is találtak.

54 éves korában elhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárja, akire a Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá. A színész halálának pontos okai egyelőre ismeretlenek (egyes hírek fulladásról számoltak be), korábbi információk alapján a hatóságok nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, ugyanakkor a TMZ értesülései szerint a rendőrök orvosilag felírt, RX típusú gyógyszereket, antidepresszánsokat, szorongásoldókat és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) kezelésére szolgáló szereket is találtak Perry otthonában.

Hogy a gyógyszereknek lehetett-e bármilyen szerepe a színész halálában, azt toxikológiai vizsgálattal lehet megállapítani.

A színész tavaly magyarul is megjelent Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet (Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing) című könyvében őszintén írt függőségeiről, betegségeiről és magányáról is. Memoárjából derült ki például, hogy Perry 49 évesen hetekig küzdött az életéért, mert gyógyszerfüggősége miatt kirepedt a vastagbele.

A színész 1969. augusztus 19-én született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel. Karrierjét gyerekszínészként kezdte, a nagy áttörést pedig az 1994-ben indult Jóbarátok hozta el számára, amiben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc oldalán alakította az egyik főszerepet.

A Jóbarátok a 90-es évek legnépszerűbb tévésorozata volt, az utolsó epizódot az USA-ban 52,5 millió néző látta. Perry később olyan filmekben tűnt fel, mint például a Bolond szél fúj, a Hajszál híján hősök, és a Bérgyilkos a szomszédom két része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik