Élet-Stílus

Csézy az Azahriah-jelenségről: Nem értem azokat az öreg zenészeket, akiktől egy slágert sem tudnék mondani, és fel vannak háborodva

TV2 és Vasvári Tamás / MTI
TV2 és Vasvári Tamás / MTI
Sok sikert kívánt a fiatal énekesnek, és reméli, hogy mindig élvezni fogja a zenélést.

A Szóló című YouTube-műsor legutóbbi adásában Csézy adott interjút Wágner Tamásnak. Az énekesnő egyebek mellett az Azahriah-jelenségről is beszélt az adásban. Mint mondta, ő kifejezetten örül a fiatal előadó sikereinek, és nem érti azokat a hazai zenészeket, akik nem így tesznek.

Nem értem ezt a beakadást ezen a jelenségen, mert én örülök neki, hogy egy ilyen fiatalember… inkább aggódom, hogy ilyen fiatalon. A sikert szerintem nehezebb feldolgozni, mint a kudarcot. Nagyon nehéz lehet, hogy hirtelen berobbansz, és hogy ezt így mentálisan, a fejedben is rendbe tedd. Bennem ez van. Én nem értem azokat az öreg zenészeket, akiknek amúgy nem tudok mondani egy slágerét sem, és fel vannak háborodva. Ez nekem annyira kínos. Miért nem lehet örülni egy kissrácnak?

Az énekesnő hozzátette, szerinte az említett mentalitás egyfajta magyar betegség, hangsúlyozva: azért, mert például Azahriah nagy sikereket ér el, neki nem fognak kevesebben menni a koncertjére.

Én kívánok neki nagyon-nagyon sok sikert. Hogy mindig szeressen zenélni, és ez legyen az útja.

Csézy a beszélgetésben a nála 18 évvel idősebb rákkutató férjéről, Szabó Lászlóról is mesélt. Elmondta, hogy nagyon büszke a párjára, aki nemrég 62 évesen doktorált le, most szerezte meg a 6. diplomáját.

Én tényleg nagyon hálás vagyok ezért a házasságért. Annyira ő a másik felem, és annyira kiegészítjük egymást… Én egyébként nélküle nem élnék szerintem. Nem azért, mert bármit is tennék magammal valaha is, hanem mert nem lett volna erőm csinálni. Ő nagyon sokat segített nekem

– mondta az énekesnő, utalva a 2011-ben történt tragédiára, amikor is az exbarátja öngyilkos lett.

Hozzátette, bár rengeteg munkával építették fel a közös életüket, és máig sokat dolgoznak, nagyon boldogok a férjével, aki minden koncertjére örömmel kíséri el.

Csézy egyébként ruhatervezéssel is foglalkozik, ő készítette például azt a darabot is, amit nemrég Karikó Katalin viselt Stockholmban, amikor átvette a Nobel-díját.

Kapcsolódó
Csézy tervezte a ruhát, amiben Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat
Nem ez volt az első ruha, amit a mezőkövesdi énekesnő és csapata készített a kutatónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik