Élet-Stílus

Milliós kártérítést követel a „Floridai Joker”, akinek az engedélye nélkül használták fel a „képmását” a GTA VI előzetesében

Lawrence Sullivan széttetovált arca azután lett világszerte ismert, hogy egy pár évvel ezelőtt készült letartóztatási fotójából mém lett.

Egy évtizeddel a sorozat utolsó részének megjelenése után, december elején a játékosok végre betekintést nyerhettek abba, hogy milyen lesz a Grand Theft Auto franchise következő része, a GTA VI. A játékot akkora rajongás övezi –, hogy szó szerint megőrült az internet, amikor előbb kiszivárgott a játék előzetese, majd nem sokkal később – az eredetileg tervezett időpontnál hamarabb – a Rockstar Games is kénytelen volt hivatalosan kiadni a trailert.

A játék körüli felhajtás miértjeiről itt írtunk bővebben, de az előzetes okozta szenzációban az is közrejátszott, hogy a Floridában játszódó játék előzetesét úgy csinálták meg, hogy az előzetes számos jelenete korábbi valós híreket, és az interneten mémmé vált – egészen pontosan a különös floridai hírek alapján kialakuló Florida Man mémként ismert – tartalmakat imitált.

Így került az előzetesbe egy autó tetején twerkelő nő, és egy medencéből kicsalogatott aligátor is. De így került bele az előzetesbe a letartóztatása után az arcát borító tetoválások miatt csak „Floridai Jokernek” elnevezett Lawrence Sullivan is.

A férfit még 2022-ben kapta ezt a nevet, miután elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert eltitkolta a fegyverét, majd az ügyben le is tartóztatták. A rendőrség által megosztott fotóján pedig sokak szerint úgy nézett ki, mint a DC szuperhősének, Batmannek nemezise, Joker.

@lawrence.sullivan0 #gta6 #gta6new #gtaonline #gta6joker #florida #maimijoker #gta6 #floridajoker #miami #305 #727 #gta6trailer #thejoker #facetattoos #jokersmile #dc #fyp #joker ♬ original sound - Lawrence Sullivan

Mindenkinek, aki azt mondja, hogy hallucinálok, hogy nem én vagyok a Joker a GTA VI-ból, azt üzenem, hogy elment az eszetek

– mondta a Dextero szerint a játékfejlesztőknek szánt, december 8-án megosztott videóüzenetében a „Floridai Joker”, majd azzal folytatta a TikTok-videójában azt kérte a Rockstar Gamestől, hogy

fizessenek neki 1-2 millió dollárt, amiért az engedélye nélkül használták fel a „képmását”.

„Ez én vagyok! GTA, beszélnünk kell!” – szólította meg a Rockstar Games fejeseit Sullivan a tévéje előtt állva, miközben arról beszélt egy előzetesből kivágott kép és a letartóztatási fotója előtt, hogy szerinte egyértelmű, hogy a karakter megalkotásakor az előzetes készítői az őt használták inspirációnak.

„Florida Joker ezt nem fogja tűrni. Elvettétek a képmásomat. Elvettétek az életemet” – fenyegetőzött Sullivan, azonban arról egyelőre nem tudni, hogy valóban jogi útra fogja-e terelni a dolgot, vagy csak hirtelen felindulásból követelőzött a videójában.

Ezért őrült meg az internet, mikor lelepleződött a GTA VI
Negyed évszázad alatt oda jutott a GTA-sorozat, hogy már egyetlen videó is képes felrobbantani az internetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik