Élet-Stílus

Tippek, hogy a karácsony ne a stressz, hanem a szeretet ünnepe legyen (x)

A karácsonyra készülés sokak számára stresszes és feszült időszak, de van néhány ötletünk, amellyel megkönnyítheted magadnak az ünnepre hangolódást.

A legfontosabb az, hogy tudatosítsd magadban: a karácsony nem egy verseny, ahol mindennek a legjobbnak, a legszebbnek és a legfinomabbnak kell lennie. Éppen ezért ne hagyd, hogy a stressz, a rohanás, az elvárások miatti szorongás vagy a kritika elrontsa a hangulatodat! Nem érdemes magadat túlhajtani sem az ünnep jegyében, mert ha kimerülten, fáradtan rogysz le a karácsonyfa alá, az senkinek nem jó. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amellyel elkerülheted mindezt.

Tervezz előre! Ha időben elkezded a karácsonyi bevásárlást, a menütervezést, a díszítést, akkor elkerülheted a kapkodást és a sorban állást. Készíts listát a teendőidről, és oszd be az idődet! Az sem tragédia, ha valami végül kimarad. Nem utolsósorban: vonj be másokat is a készülődésbe! Együtt könnyebb lesz minden!

Mestertipp: Írd be a naptáradba azokat az időpontokat is, amelyek csak rólad szólnak! Relaxáló, gyertyafényes fürdő, edzés, masszázs, egy jó könyv, mozi a pároddal: ezek semmiképp ne maradjanak ki!

Készíts költségvetést! Ne költekezz túl, mert az csak kiüríti a pénztárcádat, miközben növeli a stresszt és a lelkiismeret-furdalást. Állíts fel egy reális keretet, amit be is tudsz tartani, és ne hagyd, hogy a reklámok vagy a társadalmi elvárások befolyásoljanak!

Mestertipp: Válassz személyre szóló, kreatív ajándékokat, vagy ha szeretsz alkotni, készítsd el te magad a meglepetést! Egy különleges süti, egy fotóalbum, egy festmény – bármi, amit csak te tudsz adni, értékesebb a boltban vett tárgyaknál. Ha még neked is örömet okoz az elkészítése, akkor duplán nyertél.

Tanulj meg nemet mondani! Nem kell minden meghívást elfogadnod, minden programon részt venned, minden kérést teljesítened. Mondd el őszintén, ha valami nem jó neked, vagy ha nincs időd, energiád, kedved valamire!

Mestertipp: Az időd a legnagyobb ajándék, amit adhatsz. Ajándékozd meg vele azokat, akik igazán fontosak: a szeretteidet és önmagadat! Egy program, élmény emléke örökre megmarad, és többet ér, mint a huszadik karácsonyi zokni.

Tartsd meg a hagyományokat, de légy nyitott az újításokra is! Karácsonykor sokak számára kiemelten fontos a családi hagyományok átadása: a nagymama bejglije, anyu halászléje, a nagy, családi, karácsonyi vacsora… Valóban érdemes ezeket ápolni és megőrizni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne változtatni, frissíteni vagy kiegészíteni őket. Ha valami nem működik, vagy nem okoz örömet, akkor ne ragaszkodj hozzá, hanem próbálj ki valami újat!

Mestertipp: Ma már sok helyen megrendelheted a hagyományos, ám időigényes, macerás karácsonyi fogásokat. Ugyanolyan finomak, mintha otthon készültek volna, és sokszor így még olcsóbban is jössz ki. Sőt, ha az esik jól, és megtehetitek, el is szökhettek a karácsonyi feszültség elől: együtt lenni bárhol jó!

Aludj jól, és maradj nyugodt! Az ünnep csak akkor lesz számodra is igazi ünnep, ha nem feszülten, kimerülten, idegesen ülsz a karácsonyi asztalhoz. A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy a díszletei azok. Az teszi felejthetetlenné, ha nem a vele járó feladatokra, stresszre, feszültségre és a készülődéssel teli, álmatlan éjszakák fáradtságára emlékezel majd, hanem a szeretteid körében eltöltött nyugodt, pihenéssel, örömmel teli napokra.

Ha akár az év végi hajtás időszaka során vagy más, feszültséggel teli időszakban úgy érzed, átmeneti segítségre van szükséged, hogy enyhítsd a feszültséget és kipihentebb legyél, segíthet a Sedacur forte. Ez a gyógyszer olyan, a népi gyógyászatban régóta ismert nyugtató, altató hatású gyógynövények kivonatát tartalmazza, mint a macskagyökér, a citromfű és a komló. A Sedacur forte nappal oldja a feszültséget, este segíti az elalvást, és pihentető alvást biztosít, ugyanakkor nem befolyásolja a nappali koncentrációt. Klinikailag igazolt hatású, és recept nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik