Élet-Stílus

Egy alkalmazással tartja távol 17 éves fiát a pornótól az amerikai képviselőház elnöke

Az újonnan megválasztott Mike Johnson eddig büszke a fiára.

Az amerikai képviselőház újonnan megválasztott házelnöke, Mike Johnson egy olyan alkalmazást népszerűsített, amellyel ellenőrizhetjük mások tevékenységeit, és jelentést küld azokról a felhasználónak – írja az Insider.

A republikánus politikus a louisianai Bentonban vett részt a„Háború a technológia ellen” című rendezvényen a Cypress Baptista Egyházban, ahol arról mesélt, hogy a Covenant Eyes nevű alkalmazás lehetővé teszi számára, hogy 17 éves kamaszfiát elriassza a pornónézéstől és „felelősségre vonhassa” őt.

Így ő és én hetente egyszer jelentést kapunk mindenről, ami a telefonunkon vagy az eszközeinken történik. Ha bármi kifogásolható felbukkan, azonnal értesítést kapunk róla.

– mesélte az 51 éves politikus a rendezvényen, amelyről a felvételt saját oldaláról már törölte.

A Donald Trump támogatói közt felsorakozó Johnson már régóta használja ezt az alkalmazást háztartásában, és büszkén állította, hogy a fia eddig tiszta lappal indul. Az Insider megjegyezte, hogy a politikus arról nem tett említést, ő maga már megbotlott-e.

A mások eszközeinek megfigyelését lehetővé tevő alkalmazás nem egy újkeletű dolog: a korábbi NBA-sztár, Lamar Odom 2019-ben arról mesélt, hogy a pornófüggőségének kezeléséhez használta a Covenant Eyes-t. Korábban egy olyan kutatásról írtunk, amely a kémprogramok felhasználóit vizsgálta – a 2021-ben közzétett felmérés szerint az emberek 70 százaléka elfogadhatatlannak tartotta, hogy megfigyeljék, míg 30 százalékuk nem talált ebben kivetnivalót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik