Élet-Stílus

Elárulta a legfiatalabb brit lottónyertes, mire ment el az összes pénze

CARL DE SOUZA / AFP
CARL DE SOUZA / AFP
Callie Rogers alig 16 éves volt, amikor húsz évvel ezelőtt mesebeli összeget nyert a lottón. Az öröme azonban nem tartott sokáig, néhány évvel később öngyilkosságot kísérelt meg.

Nehéz gyerekkora volt a brit Callie Rogersnek. Nevelőszülőknél nőtt fel, aztán már kamaszként dolgoznia kellett, hogy eltarthassa magát. A lány tizenhat évesen egy cumbriai élelmiszerboltban dolgozott kisegítőként, amikor úgy tűnt, tündérmesévé változik az élete – írja a LADbible című brit bulvárlap.

Callie 2003-ban 1,8 millió fontot (mai értékén számítva nagyjából 3 millió fontot, kb. 1,3 milliárd forintot) nyert a lottón. A hatalmas összeg azonban nem megváltásnak, inkább átoknak bizonyult a fiatal lány számára.

Callie Rogers közel félmillió fontot költött ingatlanokra. Nem csak magának, de a családtagjainak is vett házakat. Nagyjából ugyanannyit szórt el drága ruhákra, tetoválásokra és luxusutazásokra. A maradék, közel egymillió font pedig olyan emberekhez került, akik könyörtelenül kihasználták a fiatal lány jóhiszeműségét.

Távoli rokonoknak, barátok barátainak is adtam pénzt. Húszezer ide, tizenháromezer oda, mindenki csak kölcsön kért, de egyetlen fityinget sem kaptam vissza. Most már látom, milyen emberek voltak, kihasználtak a fiatal korom miatt, rengeteg hamis kapcsolatom volt.

Amikor rájött, hogy átverték, és kiforgatták a nyereményéből, Callie depressziós lett, 21 éves korában öngyilkosságot kísérelt meg. Azóta igyekszik felhívni az emberek figyelmét a nagyösszegű pénznyeremények láthatatlan veszélyeire.

Callie Rogers azóta négygyermekes anyaként, boldogan él, de azt mondja, a múltja mindig kísérteni fogja. Nem bízik az emberekben, valahányszor új emberrel ismerkedik meg, akár egy állásinterjún, akár a magánéletében, szorong.

A brit lottójátékot szervező Camelot nevű cég közölte, ahogy valamennyi nyertesüket, Callie-t is minden lehetséges módon támogatták. Csapatuk pénzügyi és jogi tanácsokat adott a lánynak, aki azonban nem fogadta meg ezeket. A többi nyerteshez hasonlóan Callie is kapott pszichés támogatást is, hogy könnyebben megbirkózhasson a médiaérdeklődéssel. „Callie továbbra is megkap tőlünk minden támogatást, amit kér” – zárta a cég a közleményét.

A Callie Rogerséhez hasonló történetek miatt döntött úgy egy amerikai férfi, hogy senkinek, még a saját gyerekeinek sem árulja el, hogy hatalmas összeget nyert a lottón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik