Élet-Stílus

Hatalmas összeget nyert a lottón, de a gyerekeinek sem árulja el az amerikai férfi

mikroman6 / Getty Images
mikroman6 / Getty Images
A rokonoknak, barátoknak, de még a kamaszkorú gyerekeinek sem árulta el egy amerikai férfi, hogy óriási összeget, 22 millió dollárt (több mint 7,7 milliárd forintot) nyert a lottón. Azt mondja, sok horrorsztorit olvasott már korábbi nyertesekről, ez késztette titkolózásra.

Titokzatos férfi telefonált be a népszerű The Dave Ramsey Show című pénzügyi podcast élő műsorába. A férfi csak két dolgot árult el: a korát, az ötvenes éveihez közeledik, és a legféltettebb titkát: hatalmas összeget nyert a lottón – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A férfi azt mondja, néhány kollégájával közösen nyerték meg egy államközi lottójáték főnyereményét. Az ő része, az adók levonása után 22 millió dollár volt. Azt mondja, mivel korábban sok horrorsztorit olvasott lottónyertesekről, kisiklott életekről, széthullott családokról, úgy döntött, óvatosan fog bánni a pénzzel.

A férfi csak a feleségének és egy testvérének árulta el, hogy nyert. A házaspár aztán úgy döntött, nem változtatnak az életükön és senkinek sem szólnak a milliókról. Sem a rokonoknak, sem a barátoknak, még a saját kamaszkorú gyerekeiknek sem.

Nem akartuk, hogy hirtelen mindenki felbukkanjon az ajtónk előtt, elvárva, hogy fizessünk mindenért, amit csak kitalálnak. Ahogy nem akartuk azt sem, hogy a gyerekeink abban a tudatban nőjenek fel, hogy semmit sem kell csinálniuk a hátralévő életükben, csak várni, hogy meghaljunk és rátehessék a kezüket a pénzre. Azt akartuk, hogy előbb találják ki, mihez akarnak kezdeni az életükkel, aztán majd beszélünk nekik a pénzről.

A férfi és a felesége úgy tudták megtartani a titkukat, hogy nem kezdtek őrült költekezésbe, ugyanúgy élnek, ahogy korábban. Nem költöztek medencés luxusvillába, nem vettek sportkocsikat, nem mentek világkörüli útra. A férfi a munkahelyén sem mondott fel, ahová azóta is minden nap bejár, de azt mondja, ez nem esik nehezére, hiszen szereti a munkáját. A férfi és a felesége még a nyeremény előtt kifizették a házukon lévő tartozást, és vettek egy-egy középkategóriás autót, így azt mondják, tulajdonképpen semmire sincs szükségük.

Az óvatos lottónyertes hozzátette: ha egy családtag bajba jut, azért segítenek, az ilyen esetekre van egy fedősztorijuk. Néhány hónappal a lottónyeremény után meghalt a férfi feleségének egyik nagybátyja, aki hagyott rájuk némi pénzt, így amikor például a férfi anyjának házára kellett új tető, azt mondták, az örökségből fizették.

A műsorrészlet felkerült Dawe Ramsey Instagramoldalára, ahol pár hét alatt több mint egymillióan nézték meg. A hozzászólókat megosztotta a férfi története. Vannak, akik méltatják az óvatosságát és a hozzáállását, mások viszont egyszerűen gyávának tartják. Valaki azt írta, 22 millió dollár lehetőséget ad az egész család felemelkedésére, a férfi és a felesége viszont elvesztegetnek egy hatalmas lehetőséget, ami csak nagyon keveseknek adatik meg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dave Ramsey (@daveramsey)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik