Élet-Stílus

Tóth Gabi az új daláról: Nem loptuk, tudatosan használtuk fel ezt a 100 éves orosz népdalt

tv2
tv2
Reagálnia kellett a plágiumvádakra.

Vasárnap délután a közösségi oldalán jelentkezett be Tóth Gabi néhány videóval. Elsőként megköszönte követőinek, hogy ennyire szeretik legújabb, Átkozott nyár című dalát, amit a Sztárban Sztár leszek! színpadán Papp Máté Bencével, a Fricska Táncegyüttes tagjával együtt fog előadni.

A dalról úgy beszélt, nagyon nehéz volt azt megalkotni, benne volt szívük-lelkük Szabó zenei producerrel.

Muszáj egy kicsit beszélnem a negatív dolgokról is: vannak olyan szakmabeli kollegák, jóindulattal teli emberek és újságok, akik mindennel próbálják ezt a dalt hitelteleníteni – plágiumváddal, 18-féle dallal hasonlítgatták össze…

Tóth Gabi szerette volna tisztába tenni, hogyan alkották meg a dalt: az énekesnő elárulta, számára fontos, hogy valamilyen autentikus, régi zene vagy népzene mindig megjelenjen a modern dalaiban.

Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt.

Az énekesnő azért beszélt erről, mert elmondása szerint szeretné elkerülni, hogy botrány legyen a neve körül.

Mi teljesen tudatosan használtuk ezt az orosz, 100 éves népdalt, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is. Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek, tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi népdalok megjelenjenek a modern világunkban.

A dalról itt írtunk korábban.

Kapcsolódó
Tóth Gabi elárulta, mit kíván üzenni Papp Máté Bencével közös táncukkal a TV2 stúdiójából
Egyik nap Krausz Gábor üzen a táncával, a másik nap Tóth Gabi a zenéjével. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik