Élet-Stílus

Ötven évvel a forgatás után tért vissza az ikonikus reklám helyszínére a főszereplő

Nagy-Britannia egyik leghíresebb tévéreklámja az 1886 óta működő Hovis kenyérgyártóé. Az 1973-ban forgatott kisfilm főszereplője egy kisfiú, akinek minden reggel fel kell tolnia a biciklijét egy meredek, macskaköves utcán, de cserébe később legurulhat.

A Hovis biciklis kisfiúja Nagy Britannia egyik leghíresebb reklámalakja. Az 1973-as kisfilmet az a Ridley Scott rendezte, aki később, többek között A nyolcadik utas: a Halál, a Szárnyas fejvadász, a Gladiátor, illetve a Mentőexpedíció című filmjeivel alkotott maradandót – írja a BBC.

A Hovis reklámja közvetlenül a második világháborút követő időszakban játszódik, főszereplője egy tizenhárom éves kisfiú, akinek minden reggel fel kell küzdenie magát és kenyérszállító biciklijét a dorseti Shaftesbury meredek, macskaköves utcáján, az Anglia legromantikusabb pontjának választott Gold Hillen. Később, miután visszagurul a pékségbe, azt az ígéretet kapja, hogyha elégszer megteszi a fölfelé vezető utat, ugyanolyan gyorsan jut majd fel a lejtő tetejére, mint a tetejéről az aljára.

A kenyeresfiút alakító Carl Barlow ötven évvel a forgatás után visszatért a helyszínre, hogy a Hovis jelenlegi kenyeresfiújával, a tizenegy éves Alex Freemannel újra felkapaszkodjon a lejtőn. Elmondta, hogy bár a fölfelé vezető utat ma már sokkal nehezebben teszi meg, mint annak idején, a visszaút ugyanannyira szórakoztató.

Barlow elárulta, az első forgatási nap nagyon kimerítette, mert nagyjából harminc–negyven alkalommal kellett feltolnia a lejtőn a biciklit, a második nap azonban mindenért kárpótolta, akkor ugyanis ugyanennyiszer kellett legurulnia a lejtőn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik