Élet-Stílus

Joe a börtönbüntetéséről: Azon gondolkodtam, miből él majd a családom, mikor láthatom a gyereket

RTL
RTL
Két évtizeddel ezelőtt négy évet töltött börtönben.

Varga Miklós Joe annak idején az Éjjel-nappal Budapest büntetett előéletű bokszedzőjeként tett szert országos ismertségre. Már a műsor elején is felvállalta, hogy korábban volt börtönben, zsarolásért négy évet ült a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben, húsz évvel ezelőtt. Erről és az ezt megelőző időszakról Hajdú Péternek mesél a Frizbi legújabb, pénteki adásában, amiből a Blikk kapott meg a premier előtt egy részletet.

Joe az interjúban emondta, már a középiskola alatt illegális küzdősportmeccseken vett részt, ahol fogadni lehetett rá, hogy győztesként vagy vesztesen kerül ki a ringből. Emellett tizenhárom éves kora óta dolgozott kidobóként.

Portáztam, így belekerültem egy olyan alvilági körbe, ahol elindultam a rossz úton. Olyan voltam, mint egy katona, nekem nem volt szavam, ha valamit el kellett intézni, akkor szóltak, és volt egy csapat, egy brigád, akikkel elintéztük, amit kellett

– magyarázta Joe, aki arra is kitért, mi okozta a vesztét:

Volt két család, akik kölcsönkértek, és éveken keresztül ment ez a pénz ide-odaadás, aztán kiderült, hogy a pénzt, amit tőlem kölcsönkértek, arra használták, hogy a többi lyukat próbálták betömködni. Ez két-három évig működött, fizették rendesen a kamatokat, de aztán kiderült, hogy mikhez nyúlnak éjszakánként, illetve hogy kaszinóznak, és már nem tudtak annyi pénzt szerezni, amennyi kellett volna.

Joe állítja, jogi úton és a rendőrségen keresztül is próbálta visszaszerezni a pénzét, mielőtt négy év börtönre ítélték.

Amikor megfogtak és beültem a rendőrautóba, iszonyat nagy kő esett le a szívemről, hogy most már elkezdődött az, amit kiszabtak rám. Egyfajta megkönnyebbülést éreztem. Ám amikor bekerültem, hirtelen azon kezdtem el gondolkodni, hogy miből él majd a családom, mikor láthatom a gyereket. Ez lelkileg megterhelő volt, de amikor elérkeztem a büntetésem feléhez, onnantól már könnyebb volt

– fogalmazott Joe, akinek nyolcéves volt a fia, mikor ő megkezdte büntetését. Bent végig dolgozott, szabadulása után pedig hátat fordított az alvilági köröknek, és  legális módon kezdett pénzt keresni: besegített egy behajtó cégnél, illetve rovarirtással is foglalkozott. Fia ösztönzésére ment el az Egy perc és nyersz című műsor castingjára, majd a Gyanú árnyékában című műsorban is feltűnt, ezt követte az Éjjel-nappal Budapest. Azóta a Survivor műsorvezetője lett, nemrég pedig a Nyerő Párosban szerepelt párjával, Hrovatin Csengével, akit már el is jegyzett.

Kapcsolódó
Varga Miklós Joe: Eljegyeztem Csengét, de még nem váltam el
Eddigi feleségeihez nem volt hűséges, de azt mondja, már véget ért a csibészélete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik