Élet-Stílus

Újra feltűnt a hiba a mátrixban, de most másik helyen videózták le

Magyarázat is van a különös jelenségre.

Nemrég egy különös jelenséget vettek videóra a San Francisco-i híd felett, amelyen úgy tűnik, minta egy repülő egyhelyben lebegne a levegőben. A laikus megfigyelőként teljesen értelmezhetetlennek tűnő pillanatot egy másik gépen repülő utas osztotta meg, aki párhuzamosan helyezkedett el a videón látható repülővel.

Egy korábban a Mirrornak nyilatkozó pilóta elárulta, hogy a felvételen egy optikai csalódásnak lehetünk tanúi, amely akkor jöhet létre, mikor két repülőgép egymás mellett haladva nagyon lassan száll lefelé, ám az egyik sebessége valamivel lassabb.

A videón látható repülőgép sokkal könnyebb, mint az, amelyikben az utas filmez, így sokkal lassabban repül – és erős szembeszél is lehet, ami szintén befolyásolja a mozgásukat.

A pilóta szerint rossz időjárási körülmények között a párhuzamos kifutópályákra történő lépcsőzetes érkezés egy bevett szokás a repülőtereken, melyekkel optimalizálni tudják a gépek leszállását.

A kommentelők azonban más magyarázatot találtak a jelenségre. A hiba a mátrixban elméletet már a címben is jeleztük (miután egy évvel ezelőtt hasonló jelenséget figyeltek meg egy autópálya felett), de a pilóta által említett gyakorlati megközelítés mögé a csillagászatban használt parallaxis fogalmát is felvetették (mely a testek eltérő irányokból megfigyelt, egymáshoz viszonyított helyzetének változását írja le), valamint olyan megfejtést is talált Daily Mail, miszerint a repülőgép megállt az időben, és könnyen lehet, hogy a gép azóta is ott rostokol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik