Szórakozás

Hiba a mátrixban? Egy helyben lebeg a repülőgép egy autós videóján

Mintha megfagyott volna az időben, mozdulatlanul lebegett a levegőben egy utasszállító repülő egy autópályahíd fölött. Egy autóból készített videón legalábbis úgy látszik.

Két hét alatt több mint három és félmilliószor néztek meg a TikTokon egy videót melyet egy autópályán haladó autós fedélzeti kamerája készített. A felvételen egy éppen landoló repülőgép látszik, ami mintha egy helyben lebegne – írja a LadBible című brit bulvárlap.

A felvétel azért zavarba ejtő, mert bár az autó, melynek a szemszögéből a repülőt látjuk, folyamatosan közelít egy felüljáró felé, a gép minta mindvégig a híd fölött lebegne.

@plac3bo1

The Plane is stuck in the air looking like it’s frozen

♬ original sound - Denis

A videó kommentelői között voltak, akik arra tippeltek, hogy a gép azért áll, mert piros lámpát kapott, más arra, hogy a pilótának szólt az anyukája, hogy kész a vacsora, ezért meg kellett állítania a játékot. Volt, aki pedig odáig ment, hogy a videó arra bizonyíték, hogy valójában egy szimulációban élünk.

Létezik persze egyszerűbb, bár kétségtelenül kevésbé egzotikus magyarázat is: a lassuló gép azért látszik lebegni, mert a kamera egy vele ellentétes irányba haladó autóból készítette a felvételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik