Élet-Stílus

Annyira fél egy nő az ágyi poloskáktól, hogy védőoverállban száll vonatra

Ágyipoloska-invázió söpör végig Európán. Franciaország után Angliában is egyre jobban terjednek az apró vérszívók, de bőven van belőlük Magyarországon is. Van, aki mindent megtesz azért, hogy nehogy hazavigye őket.

Míg a koronavírus-járvány idején maszkot hordtunk, meglehet, hogy az ágyi poloskák miatt hamarosan olyan védőruhákhoz kell hozzászoknunk, melyek az arcunkon kívül mindent eltakarnak. Egy nő legalábbis ezt a megoldást választotta, amikor nemzetközi vonatra szállt – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A nő a TikTokra töltött fel egy videót, melyen megmutatja, hogy kapucnis kezeslábasban utazik a Franciaországból Londonba. A felvételt néhány nap alatt közel kétmilliószor nézték meg. A videó készítője azonban semmit sem ért el, ha csak a vonaton viselte a védőruhát, az ágyi poloskák ugyanis már megjelentek a londoni metróban és a buszokon is.

@mv.tiangue the noise tho #bedbugs ♬ original sound - mv

Párizsban már október végén annyira elhatalmasodott az ágyipoloska-krízis, hogy Emmanuel Grégoire főpolgármester-helyettes mihamarabbi kormányzati beavatkozást sürgetett.

Magyarországon eddig egyelőre egészségügyi intézményekből érkeztek hírek vérszívóinvázióról, de tekintve, hogy ágyi poloskák milyen hihetetlen ütemben képesek terjedni és szaporodni, nem lenne meglepő, ha közeljövőben súlyosbodna a helyzet. Az ágyi poloskákról és az ellenük bevethető praktikákról szóló bővebb cikkünket ide kattintva olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik