Nagyvilág

Ágyi poloskák lepték el Párizst, sokan kormányzati fellépést sürgetnek

Edwin Remsburg/VW Pics via Getty Images
Edwin Remsburg/VW Pics via Getty Images
Mozikban, metrón, buszon is levideózták a vérszívó rovart.

Politikai szintre emelkedett az ágyi poloska-krízis Franciaországban. Az utóbbi időben a párizsi metrón, buszokon és mozikban is felfedezték a vérszívó rovart, az erről készült videók pedig gyorsan terjednek a közösségi médiában. A párizsi városháza kormányzati fellépést sürget, azt hangsúlyozva, hogy a jövő évi olimpiarendezés előtt mindenképp vissza kell szorítani az inváziót. Szerintük a kormánynak mihamarabb akciócsoportot kellene létrehoznia a hatékony fellépés érdekében.

Senki nincs biztonságban. Bárhol elkaphatod, aztán hazaviszed őket, és csak akkor veszed észre, amikor már elszaporodtak az otthonodban

– mondta Emmanuel Grégoire főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy pokoli helyzet, amikor valaki ezzel szembesül.

Az ügyben megszólalt Clement Beaune közlekedési miniszter is, aki azt ígérte, hogy jövő héten találkozik a tömegközlekedési ágazatok üzemeltetőivel, hogy informálja őket a szükséges lépésekről, és arról, hogy tudnák az utasokat jobban megvédeni a rovaroktól.

Az ágyi poloska az 1950-es években tűnt el a mindennapi életből, de az elmúlt évtizedekben újra megjelent több nagyvárosban a nagy népsűrűség és a tömegközlekedés ideális elosztószerepe miatt, és egyre ellenállóbbak az irtószerekkel szemben. Mathilde Panot, a baloldali La France Insoumise párt vezetője is arra szólította fel a kormányt cselekvésre, mert a rovarok francia családok millióinak keserítik meg az életét, akik sokszor nem tudják megfizetni a drága rovarirtó cégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik