Élet-Stílus

Ezt a három testrészünket gyakrabban kéne megmosni

A testünk három része, amire jobban is figyelhetnénk, mondja egy bőrgyógyász.

Egy bőrgyógyász, Lindsey Zubritsky a Tiktokon azt ecseteli, melyek azok a részei a testünknek, amelyekre nagyobb figyelmet szentelhetnénk tisztálkodáskor.

A videómegosztón Dermguru néven futó orvos három ilyen helyet emel ki.

1. A fül mögött

Ha most a fülünk mögé nyúlunk és találunk, érzünk ott valamit, akkor jobban kéne arra a területre fókuszálnunk fürdéskor, faggyú, korpa rakodik le ott.

2. Köldök

Mert itt remekül fel tud halmozódni az izzadtság, szennyeződések. Ha nem takarítjuk elégszer, akkor köldökkő alakulhat ki. Hogy azt hogyan képzeljük el, a videóban megmutatja Zubritsky.

3. Körmök alatt

Az orvos szerint zuhanyzásnál egy kefével jó ha a körmünk alatt is rendet rakunk, hogy eltávolítsuk a koszt, szennyeződést és a hasonlókat.

Ha ezt a három területet nem tisztítjuk rendesen, akkor hordozójává válhatunk az antibiotikumokra rezisztens baktériumnak, a Staphylococcus aureusnak, amely akár vérmérgezést, agyhártyagyulladást is okozhat.

A köldökmosás fontosságát egyébként nem csak Zubritsky említi, egy tiktokos orvoskollégája szintén nemrégiben hívta fel rá a figyelmet.

@dermguru Think twice next time you take a shower #showertok #skintips #hygienetips #dermguru #staph #mrsa #skininfection #folliculitis #dermexplains#greenscreen ♬ Quirky - Oleg Kirilkov

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik