Szórakozás

Elmondta a szakember, miért veszélyes, ha nem tisztítja a köldökét

Nagy bajok lehetnek, ha csak nézzük a köldökünket, de nem mossuk meg rendszeresen. A büdös szag árulkodó jel.

A köldöktisztítás viszonylag egyszerű dolog, mégis sokan elhanyagolják vagy csak elfelejtik megtenni, ez viszont egy sereg problémát tud okozni – világított rá Dr. Karan Raj.

A LADbible azt írja, hogy a különböző furcsa betegségeket vagy kezelési módokat bemutató orvos a TikTokon közzétett bejegyzésében árulta el, hogy mi történhet, ha nem tisztítjuk ki megfelelően az apró gödröt.

@dr.karanr #duet with @crinc_3 natural ornaments! #schoolwithdrkaran ♬ I'm Coming Out - Diana Ross

Raj szerint a köldökben sokféle dolog felhalmozódhat, például olajok, zsírok, szöszök, nem beszélve az elhalt hámsejtekről és a különböző baktériumokról.

Ezzel még nem lenne baj, ha rendszeresen eltávolítják őket, de az orvos szerint, ha valaki nem tisztítja a köldökét, a fentiek köldökkővé állhatnak össze, színük pedig barnás vagy feketés is lehet, és ilyenkor súlyos gyulladás vagy fertőzés is kialakulhat.

A köldökkő eltávolításához mindenképpen orvosi beavatkozásra van szükség.

@dr.karanr Reply to @mimwot the truth about your belly button fluff #schoolwithdrkaran #learnontiktok #todayyearsold ♬ I spoke to the devil in Miami by XXXTENTACION - Nate

Raj hangsúlyozta, hogy ez akkor fordul elő, ha nagyon sokáig hanyagolja valaki a köldöktisztítást.

A megfelelő higiénia még fontosabb, ha valakinek köldökpirszingje is van, Raj a rendszeres sóoldatos kezelést ajánlja a fertőzések megelőzésére.

Akinek nincs testékszere, szappanos vízzel rendben tudja tartani a nyílást, de az alkoholos vatta a legbiztosabb megoldás.

Raj azt javasolja, ha bárki valami furcsaságot tapasztalna a köldökével kapcsolatban, mindenképpen konzultáljon orvosával, a szakember szerint a büdös köldök árulkodó lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik