Élet-Stílus

A szereteted attól függ, hogy szőrtelenít-e a másik? – teszi fel a kérdést a szakállas nő

Szereti a szakállát, a barátja is szereti a szakállát – a számára ismeretlen emberek gyűlöletével pedig próbál nem foglalkozni a kansas-i nő.

Többször foglalkoztunk már a témával, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük azoknak a nőknek, akik a PCOS nevű hormonális betegségtől szenvednek.

  • Legutóbb akkor, mikor egy amerikai nő megdöntötte a leghosszabb női szakáll Guinness-rekordját.
  • Előtte egy olyan feleségről írtunk, akit elhagyott a férje, amiért a nő nem volt hajlandó borotválkozni.
  • Azelőtt pedig egy tiktokkerről, akinek azt vágták a fejéhez, hogy szőrösen nem is nő.

Most a Daily Mail osztotta meg egy kansas-i nő történetét, aki úgy döntött, hogy nem törődik a felé áramló gyűlölettel, és megpróbál békében együtt élni a szakállával.

Coral Renaie-nek 12 éves korában kezdett el nőni az arcszőrzete, és fél életén keresztül minden nap próbálta eltüntetni a hormonzavara miatt kinőtt plusz szőrszálakat. A 30 éves nő elmesélte, hogy volt, mikor kosznak hitték a borostáját, és elküldték őt fürdeni; gyakran megbámulják, elkezdik őt videózni az utcán, valamint a mai napig sok gyűlölködő kommentet kap az online térben is.

Mára azonban Renaie megbarátkozott a külsejével, és úgy határozott, hogy többet nem borotválja le az arcszőrzetét. Ebben családja is támogatja, valamint 25 éves párja, Illias is kiáll mellette:

Az, hogy Illias szeret, határozottan segített. Éreztette velem, hogy nála biztonságban vagyok. Miután abbahagytam a borotválkozást, mindketten sokkal boldogabbak voltunk; ő azért, mert végre magabiztos voltam, én pedig azért, mert megtapasztalhattam, hogy milyen az, mikor jól érzem magam a bőrömben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coral Renaie (@coralrenaie14)

Renaie úgy gondolja, a gyűlölködőket az zavarhatja leginkább, hogy szereti és elfogadja magát. TikTok-videóival az a célja, hogy lelket öntsön a hasonló problémával küzdőkbe, mert szerinte ezeknek a nőknek nem szabadna rejtőzködniük.

A világon a legtöbb ember ismer olyan nőt, aki eltávolítja a testszőrzetét. Azt mondanám, hogy mindenki ismer ilyet. Hogyan reagálnál, ha abbahagyná? Még mindig szeretnéd azt az embert, vagy a szereteted a szőrtelenítésétől függ?

A PCOS, vagyis policisztás ovárium szindróma nem gyógyítható, de életmódváltással, és szükség esetén gyógyszeres kezeléssel egy jól szinten tartható betegség, ami akár teljesen tünetmentessé is válhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik