Élet-Stílus

Végre visszavonulhat: 310 millió forintnak megfelelő összeget nyert a lottón egy 98 éves veterán

Sohasem hitte, hogy nyerni fog, de titkon mindig reménykedett a brit Bernard Botting, akire 98 éves korában mosolygott rá a szerencse.

Több mint 685 ezer fontot (kb. 310 millió forintot) nyert a 98 éves Bernard Botting az irányítószámalapú brit lottójátékon – írja a BBC.

Az Anglia délnyugati partvidékén fekvő Burnham-on-Seaben élő Botting 1942-ben, 17 évesen csatlakozott a brit haditengerészethez, majd végigharcolta a második világháborút.

A feleségével, Dorissal régóta játszottak az irányítószámos lottón, azt mondja, ő sohasem hitte, hogy nyerhetnek, de titkon azért reménykedett, hogy egyszer, talán mégis rájuk mosolyog a szerencse. Mindig arról beszéltek, hogy ha nagyobb összeget nyernek, megosztják majd a családdal.

Alan Marshall, Botting veje a nyeremény összegének hallatán azzal viccelődött, hogy 98 éves apósa most már nyugodtan visszavonulhat.  

Bernard felesége, Doris 2017-ben, 93 éves korában elhunyt, de a férfi egyedül is folytatta a játékot. Hasonlóan alakult Botting szomszédjának sorsa is: a 71 éves Shirley Baynham 228 ezer fontot (több mint 102 millió forintot) nyert. Az asszonynak a férje, Les lottózott rendszeresen, aztán amikor a férfi elhunyt, az özvegye folytatta a játékot.

Olyan, mintha fentről is vigyázna ránk és gondoskodna a fiairól és az unokáiról

– mondja Baynham.

Kapcsolódó
Mesés összeget nyert a lottón egy szegény nőkből álló szemetesbrigád Indiában
Rendszeresen játszottak, bár sokszor a szelvény árát is csak nehezen tudták összekaparni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik