Élet-Stílus

Párkapcsolati szakértő: így válasszuk ki az igazit

Megannyi randi után felmerül a kérdés: honnan tudjuk, ki lesz a tökéletes?

Amikor épp párkeresésben van az ember, randi randit követ, gyakran merül fel benne a kérdés: mikor jön már az igazi? Mennyit kell még várni? És honnan lehet tudni, hogy be is fejezhetjük a keresgélést, mert megtaláltuk a megfelelő társat?

Egy kaliforniai párkapcsolati szakértő megpróbál – egészen konkrét – választ adni a kérdésekre. Logan Ury szerint matematikailag megalapozott módszerrel is segíthetünk magunknak a döntésben. A HR világából hozott párhuzammal magyarázta meg a metódust:

Képzeld el, hogy titkár(nő)t akarsz felvenni – száz jelölted van, mindet egyesével kell értékelned. Minden egyes személy után igent vagy nemet kell mondanod – nem térhetsz vissza egy korábbi jelölthöz

idézi a Daily Mail a szakértőt. Ury azt mondja, ha túl korán állapodsz meg a titkár(nő) jelölttel, nem tudhatod, van-e még nála alkalmasabb jelölt, akivel még nem találkoztál. Ha pedig túl későn hozod meg a döntést, addigra lehet, hogy az összes jelölted elhelyezkedett másik cégnél.

Logan Ury azt mondja, a statisztikák szerint az emberek 37 százalékával kell interjút készíteni, és közülük kiválasztani a legjobbat. De még nem biztos, hogy ő lesz, akit végül felveszünk.

„Innentől kezdve ez a személy a viszonyítási pontod – ha legközelebb találsz valakit, aki ugyanennyire vagy még jobban elnyeri a tetszésed, akkor őt kell felvenned.”

Ury szerint ugyanez a helyzet a párkereséssel is: ha elég sok emberrel randiztál, ki kell választani a „referenciaszemélyt”, és a következő jelölt, aki legalább annyira, vagy még jobban tetszik, mint a „viszonyítási alap”, akkor érdemes vele párkapcsolatot kezdeni – és onnantól nem érdemes arra gondolni, hogy a következő randikon esetleg még nála is jobb parti jöhetett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik