Élet-Stílus

Medve mászott a piknikasztalra, magához szorítva védte down szindrómás fiát az anya

Születésnapot ünnepelni ment egy mexikói család egy parkba. A bulit egy medve zavarta meg, aki félelem nélkül mászott fel az asztalra és a családtagok arcától néhány centire elkezdett falatozni.

A down-szindrómás Santiago születésnapját ünnepelte egy család a mexikói Montereytől északra fekvő Chipinque parkban, amikor megjelent egy medve, felmászott az asztalukra és elkezdte enni az ételeiket – írja az AP.

A vérfagyasztó jelenetről Angela Chapa, a család egyik barátja készített videót. A felvételen látszik, hogy miközben a medve falatozik, Silvia Macías szinte mozdulatlanul szorítja magához a fiát. Az anya az AP-nek elmondta, hogy a fia minden állatól fél, így a medve valósággal halálra rémítette.

A nő azt mondja, azért takarta el Santiago szemeit, mert mindvégig attól rettegett, hogy a fiú visítozni kezd és megpróbál elrohanni, amitől az egyébként békésnek tűnő medve pánikba eshet és támadásba lendülhet.

Az anya hozzáteszi, nem felkészületlenül mentek a parkba, többször voltak már ott, tudtak az ottélő medvékről, de a ragadozók csak alkonyatkor szoktak előmerészkedni, nem fényes nappal. Ahogy azt is tudták, hogy medve közelében a futás a legrosszabb, amit tehetnek.

A medve végül elment és mivel senkinek sem esett baja, folytatódhatott az ünnepség.

Lefényképezték a Bükkben kóborló medvét
Idén viszonylag sok medvét észleltek Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik