Élet-Stílus

107 éves húgával ünnepelte születésnapját a 117 éves brazil néni

Jók a génjeik.

A világ legidősebb emberének tartott Cicera Maria dos Santos 117 évvel ezelőtt, 1906. szeptember 23-án látta meg a napvilágot, és ezt megünnepelvén összejövetelt tartott a hozzá képest ifjúnak számító, mindössze 107 éves húgával – írja a Daily Mail.

Barátai és húga, Josefa Maria de Conceicao színes tortával köszöntötték Cicerát, aki a következővel nyugtázta az ünnepséget:

Az Úr békéje legyen velünk. Ki tehet többet, mint Isten? Minden Isten.

Testvére még annyit tett hozzá, hogy:

Enni kell. Babot, kukoricát, maniókát, krumplit.

A testvérek a helyi médiának is megerősítették az elhangzottakat, miszerint a hosszú élet titka az Istenbe vetett hit, valamint a helyes táplálkozás.

Cicera fiatalabb korában csirkéket árult a helyi piacon Paraíba államban, ahol egész életét élte. Testvérének unokája megosztotta, hogy az ünnepelt felmenőit még rabszolgasorban tartották, de Cicera és Josefa túlélték az előző évszázad összes borzalmát, és most a legnagyobb boldogság számukra, hogy itt lehetnek egymásnak.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett Cicera koráról, így a Guinness-rekorderek közé sem került be; a jelenlegi élő rekordtartó a 116 éves, spanyol származású Maria Branyas Morera, aki a következőt mondta januárban:

Öreg vagyok, nagyon öreg, de nem idióta.

Kapcsolódó
„Öreg vagyok, nagyon öreg, de nem idióta” - Ő a világ új legidősebb embere
María Branyas Morera elárulta, mi a hosszú élet titka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik