Élet-Stílus

Ez is elérkezett: diplomás influenszereket képez egy írországi egyetem

Az egyetem célja, hogy az influenszerek új generációját nevelje ki.

Egy írországi egyetem 2024-től őszétől alapszakos képzést indít leendő influenszerek számára – írja az Insider.

A South East Technical University új képzése Content Creator, vagyis tartalomkészítői diplomát fog kínálni, mely a maga nemében az első ilyen képzés lesz Írországban. A hallgatók tanulmányaik során olyan órákkal fognak találkozni, mint írás a digitális korban, kreatív digitális média és közösségi média marketing. A képzésen résztvevők megtanulják, hogyan ne törlődjenek fiókjaik, valamint egy válságkezelési modult is el kell sajátítaniuk, ahol egy projekt keretében válságkezelési tervet írnak – mely magába foglalja egy sajtótájékoztató megszervezését és egy sajtónyilatkozat megírását.

Az egyetem célja, hogy az influenszerek új generációját nevelje ki, akik a képernyő előtt töltött időt így jó célokra tudják majd használni, valamint bebizonyíthatják családjuknak és barátaiknak, hogy a digitális eszközök segítségével is lehet karriert építeni.

A Forbes szerint a Z generációs amerikaiak közül minden negyedik fiatal szeretne influenszerré válni, a HigherVisibility felmérése pedig arra mutat rá, hogy a válaszadók 16 százaléka még pénzt is fizetne ezért. A South East Technical University szakértőkre hivatkozva azt is közölte, hogy a globális influenszerek piacának értéke mintegy 21,1 milliárd dollár, ami azt bizonyítja, hogy „a digitális médiaiparban végtelenek a foglalkoztatási lehetőségek”.

Az írországi egyetem mellett egy ohiói főiskola is kínál egy hasonló, 2 féléves képzést, valamint az Egyesült Királyságban több helyen is létezik digitális marketing és közösségi média szak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik