Élet-Stílus

Túl magasnak találták a 11 éves brit fiút, ezért nem kaphatott gyerekmenüt egy kínai étteremben

Jordan Lye / Getty Images (illusztráció)
Jordan Lye / Getty Images (illusztráció)
Az étterem dolgozói egy mérőszalag mellé állították a kiskamaszt.

Felháborítónak tartja a kiszolgálást annak a 11 éves fiúnak a családja, akinek arra hivatkozva nem voltak hajlandóak gyerekmenüt adni, hogy túl magasnak találták hozzá – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A fiú édesapja, az 50 éves Craig Cantrill azt állítja, hogy 10 font (4500 forint) helyett 22 és fél fontot (10 ezer forintot) számoltak fel nekik a dél-yorkshire-i Sheffieldben található Wong Ting nevű kínai étteremben, amikor egy családi étkezés alkalmával gyerekmenüt akartak kérni a 152 centiméter magas fia, Joshua számára.

Az apa szerint az egészben az volt a legkellemetlenebb, hogy a személyzet még meg is mérte Joshua magasságát, mielőtt közölték volna velük, hogy a gyerek magasabb, mint 150 centiméter, ezért nem adhatnak neki gyerekmenüt.

Craig panasszal élt a döntéssel szemben, mivel a fia csak egy fél tányér chow mein sülttésztát, ropogós kacsát és garnélarákos kekszet evett, az étterem döntése azonban továbbra is érvényben maradt.

Az acélmunkásként dolgozó Craig így reagált az ügyre:

Ha 15 vagy 16 éves lenne a fiú, vagy középiskolás, akkor teljesen megértenénk. De most kezdte az általános iskola utolsó évét, és most töltötte be a 11. életévét – még csak nem is jár középiskolába. Teljesen felháborodtam.

A nyilatkozat megfelelő értelmezése érdekében fontos megjegyezni, hogy az Egyesült Királyságban az általános iskola néven ismert oktatási intézményekbe 4 éves koruktól 10-11 éves korukig járnak a diákok.

A 48 éves feleségével, Jane-nel és a családjuk barátaival eltöltött étkezés előtt ráadásul Craig szerint egy másik gyereket is meg kellett mérni a társaságból. A személyzet ezután elmagyarázta, hogy mivel Joshua magasabb, mint a tábla, az ételt, amit rendelt, nem tudják gyerekmenüként elkönyvelni.

Az étlapon az állt, hogy magasságfüggő, de nem volt feltüntetve a pontos magasság. A falon volt egy nagyon giccses tábla, amit valaki egy golyóstollal rajzolt, és csak úgy felakasztott a falra. Az étterem tulajdonosa még viccelődött is a fiammal, és megkérdezte, hogy kér-e egy korsó Cobra sört.

Mivel a férfi azóta sem érti, hogy miért kellett legombolniuk róla azt a 12 fontot, a család az eset óta bojkottálja a vendéglátóhelyet.

A Wong Ting vezetője, Lance Pang természetesen megvédte a házirendjüket. „Ragaszkodom az elveimhez, mivel ez a mi mi házirendünk. Ha nem tetszik, akkor megvan a lehetőségük, hogy távozzanak. Az emberek tudatlanok. Rajta van az étlapon. Néha van olyan, hogy egy gyerek, aki 15 éves és 187 centi, többet eszik, mint bárki más” – fogalmazott Pang.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik