Élet-Stílus

„Volt, aki küldeni akart egy tükröt, hogy bele tudok-e nézni” – meséli Novák Katalinnal közös munkájáról Tomán Szabina

rtl
rtl
Tanácsadóként dolgozik együtt a köztársasági elnökkel.

Idén májusban egy Novák Katalin által posztolt Facebook-posztból derült ki, hogy Tomán Szabina is helyet kapott a köztársasági elnök elnöki tanácsadói csapatában. Mint akkor kiderült, az üzletasszony főként a női munkavállalók helyzetét javító kérdésekben fogalmaz meg javaslatokat.

Ezúttal a Mandiner podcastműsorában járt Tomán, ahol természetesen a Novák-féle szerepről is beszélt.

Biztos a műsor miatt is volt egy fókusz az én életemre, beleláttak az én vállalkozásomba, életembe. Személyesen a felkérés előtt én nem ismertem Novák Katalint. Amikor megérkezett a levél, először elkezdett remegni a kezem: egy köztársasági elnöki felkérés mindig megtiszteltetés.

Az üzletasszony elmondása alapján nem hezitált, hogy elfogadja a felkérést, „hiszen az első, női köztársasági elnökről beszélünk Magyarországon”.

Első találkozásukra így emlékszik:

Rettentően izgultam. Nem tudtam, kik lesznek a tanácsadók, de bevallom őszintén, nyitottabb, kedvesebb, őszintébb fogadtatást nagyon kevés helyen kapok. Mindig van két-három lépés tőlem. Szerencsére, az elnökasszony ezt annyira diplomatikusan, nőiesen oldotta meg, hogy nem volt kérdés, hogy jó helyen vagyok.

Hozzátette, a környezetéből nem mindenki fogadta jól, hogy Novákkal fog együtt dolgozni. Nem hitte volna, hogy ennyi gyűlölködő hozzászólást, üzenetet fog majd kapni az interneten.

Minősítettek, hogy én politikailag hová tartozom, pedig én nem értem a politikát, nem szeretem, ha megbélyegeznek, hogy bal-jobb, vagy épp kihez tartozom, mert az önállóságomra, függetlenségemre mindig büszke leszek.

Tomán Szabina szerint azok fogalmaztak meg negatív véleményeket, akik nem ismerik őt: „Volt olyan, aki felajánlotta, hogy küld nekem egy tükröt, hogy holnaptól biztosan bele tudok-e nézni”.

Mint mondja, Novák rettentő elfoglalt, mindenről nem tudnak vele beszélni:

Nem látják, hogy valójában ez hogy működik: 20-25-en ülünk egy teremben, kikérdik a véleményünket, de nincs a köztársasági elnökasszony idejéből, mint 2 óra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik