Élet-Stílus

Tomán Szabina: Jelenleg Novák Katalin az a hiteles, tudatos nő, aki segíthet a női vállalkozóknak vagy munkavállalóknak, akik úgy érzik, hátrányt szenvednek

Mohos Márton / 24.hu és Adrián Zoltán / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu és Adrián Zoltán / 24.hu
Azt mondja, bőven akad tennivalójuk.

Idén májusban egy Novák Katalin által posztolt Facebook-posztból derült ki, hogy Tomán Szabina is helyet kapott a köztársasági elnök elnöki tanácsadói csapatában. Új posztja kapcsán az üzletasszony most az Indexnek adott interjút, melyben elmesélte, hogyan kapta meg a felkérést, és miért mondott rá igent.

Hivatalos levél formában érkezett. Novák Katalinnak mondtam igent. Furcsának tűnhet a posztjával egy kalap alatt említeni a sisterhood (női testvériség) szót, de szerintem jelenleg ő az a hiteles és tudatos nő, aki segíthet a magyar nőknek, akik jelenleg vállalkozóként vagy munkavállalóként úgy érzik, hogy hátrányt szenvednek. Olyan területeken tudja kamatoztatni tapasztalatát immár köztársasági elnökként, amiket korábban családokért felelős tárca nélküli miniszterként vett a szárnyai alá. Kimondottan örülök annak, hogy ezt le tudjuk fordítani a női munkavállalók nyelvére és lehetőségeire

– fogalmazott Tomán, aki azt is megosztotta a portállal, Novák Katalin pontosan milyen témában kéri ki a véleményét.

Mint mondta, főként a női munkavállalók helyzetét javító kérdésekben fogalmaz meg javaslatokat, és van is bőven tennivaló ez ügyben, hiszen tapasztalatai szerint bár sok lehetőség áll a nők rendelkezésére, a legtöbbel nem élnek, mert nem is szereznek róluk tudomást.

Forró téma a szülési szabadságról visszatérő munkavállalók felzárkóztatása, valamint a szabadságok kiadásának anyagi vonzata a munkáltatók részéről is. Egy vállalkozónak ilyen akadályokkal nem egyszerű szembenéznie a havi kihívások mellett, mivel hiányuk akár a cég növekedését is megakaszthatja. Olyan költségek jelenhetnek meg egy babát vállaló nőnél, akit egyébként pótolni szükséges, amelyet a magyar vállalati kultúra még nem tanult meg beilleszteni a kiadásaiba. Ezen a területen az állami szerepvállalás mellett nagy szükség van az edukációra is. Egy kis lépés is segítség lehet, nemcsak a női munkavállalóknak, hanem a vállalkozóknak, így a gazdaságnak is.

– magyarázta.

Hozzátette, az RTL-en futó Cápák között című műsort elsősorban nem a tanácsadói szerepköréért hagyta ott, hanem azért, mert sokszor nemcsak befektetői pénzzel segítette az oda érkezőket, hanem a saját idejével és a kapcsolati hálójával is, neki viszont a saját családja és a vállalkozása a legfontosabb, ezért utóbbiakat helyezte a fókuszba.

Az újonnan érkező két női cápával – Orbók Ilonával és Dr. Varga Eszterrel – kapcsolatban Tomán úgy fogalmazott, bízik abban, hogy az előző évadokban való szereplésével ő is hozzájárult ahhoz, hogy már két női befektető is helyet kapott a csapatban. Hiszen mint mondta, a műsorban mindig igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy a nők jelenléte igenis fontos a vállalkozói szférában.

Kapcsolódó
Novák Katalin új posztjában felbukkant Tomán Szabina is
Elnöki tanácsadó szerepkörben volt az üzletasszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik