Élet-Stílus

Részegen utazott a férfi a repülőn, egy nő felpofozta, a gép visszafordult

Ennél kevesebb miatt is fordult már vissza repülőgép.

Szeptember 18-án reggel a Ryanair egyik Machesterből Faróba tartó járata kénytelen volt visszafordulni Anglia felé egy részeg utas miatt – írja a Daily Star.

Egy szemtanú beszámolója szerint az ittas férfi két utast zaklatott a gépen, melyből az egyik nő ezt megelégelvén arcon ütötte a rendbontót. A repülőgép személyzete a hatóság segítségét kérte, és visszafordultak Machester felé, ahol a harminc év körüli férfit rendőrök kísérték le a gépről. A többi utas állítólag a pofon elcsattanásakor, és a férfi rendőri kíséret melletti távozásakor is ujjongásban tört ki, dacára az így meghosszabbodott utazási idejüknek.

A repülőterek szigorú biztonsági ellenőrzései ellenére a beszállás előtt egy plázányi alkoholos ital megvásárlására van lehetősége az utasoknak, és ha ezt véletlenül elmulasztanák, a járatokon a légiutaskísérők fontos feladatai közé tartozik, hogy a szeszes italra vágyók szomjúságát minél hamarabb csillapíthassák – így kevésbé meglepő, hogy időnként egy-egy utas túlönt a garaton.

Mindemellett ez általában nem szokott olyan mértéket ölteni, hogy vissza is forduljon miatta egy járat (bár ez sem példátlan), de ennél kevesebb miatt is váltott már irányt repülő: egy makadámdió miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik