Élet-Stílus

Korda György a Balázs Klárival való megismerkedésükről: Fogalmam sem volt, ki ő, de százszázalékosan kielégített a látványa

SuperTV2
SuperTV2
Saját bevallása szerint menet közben jött rá, hogy szépen is énekel.

Korda György és Balázs Klári nemrég közösen adtak interjút a Nők Lapjának, melyben meséltek a megismerkedésükről, a kapcsolatukról, a karrierjükről és arról is, mit gondolnak az új generációs előadókról. Mint mondták, nagyon szeretik a rajongóikat, szívesen beszélgetnek és fotózkodnak is velük, sőt: Korda úgy fogalmaz, a közönség szeretete élteti, ha viszont a felesége nem jött volna az életébe, úgy véli, már régen nem énekelne.

Elárulták, a koncertjeik után jellemzően nem tudnak lefeküdni aludni, változatos módokon foglalják el magukat, ha hazaérnek az esti órákban: esznek valamit, operát hallgatnak, Korda György pedig időnként pirkadatig sorozatot néz.

Nekem erre nincs időm, ezalatt glédába vágom a lakást. Hazaérünk, elrendezem a kutyáimat, eszünk, és bármilyen késő van, összepakolom a konyhát, elmosogatok. Ha ott maradna, Gyuri nem látná, hisz én kelek korábban, de szeretem, ha rend fogad

– tette hozzá az énekesnő.

A duó a kapcsolatuk kezdetére is visszaemlékezett a beszélgetésben. Korda György úgy fogalmaz, félelmetes volt számára a felismerés, hogy a nagy szerelmet találta meg Balázs Kláriban, hiszen annak idején csak egy kis kalandra számított. Az énekesnő viszont nem volt nyitott a kalandokra, nem akart strigula lenni.

Amikor az énekest arról kérdezték, mi fogta meg eleinte a kedvesében, a következőket felelte:

Az, hogy gyönyörű. Hogy izgalmasnak tűnik. Fogalmam sem volt, ki ő, de vizuális ember vagyok, és százszázalékosan kielégített a látványa. Persze további dolgokat is elképzeltem, fantáziáltam, mi lehet még Klárikában. (…) Hogy szépen énekel, arra menet közben jöttem rá. De ma már tudom, ennyi év együttéléshez, boldogsághoz, harmóniához sokkal több kell a pillanatnyi vágynál és érzésnél. Amikor megismertem a természetét, a lelkét, és szerelmes lettem, bevallom, megijedtem.

A fiatal énekesnő kétszer is visszautasította Korda közeledését, mert mint mondja, utóbbinak akkoriban a hódítás volt a fontos. Végül mégis úgy alakult, hogy férj és feleség lettek, és bár nem jósoltak nekik hosszú jövőt, ma már több mint 40 éve házasok.

Ami a fiatal előadókat illeti, Kordák elmondták, meglepi őket, mennyire másként viselkednek a színpadon, mint a korábbi generációk zenészei, a túl sok trágárkodás pedig kifejezetten zavarja is őket.

Eluralkodik a közönségesség, és ez szomorú. Azt mondják, ez trendi

– magyarázta az énekes, majd kifejtette, azt is meglepőnek tartja, hogy sokan azt hiszik, nagy lábon élnek a feleségével, és nap mint nap étterembe járnak. Pedig valójában főként házi koszton élnek.

Nem smucigságból főzök, hanem mert az otthoni kosztnak nincs párja, főleg falusi csirkéből, falusi tojásból

– tette hozzá Balázs Klári.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik