Élet-Stílus

Hódi Pamela az anyák védelmére kelt, akik babakocsi tologatás közben a telefont nyomkodják

Fülöp Dániel
Fülöp Dániel
Mint fogalmaz, máskor nem nagyon van idő ilyesmire.

Terjedelmes Instagram-poszttal jelentkezett Tóth-Hódi Pamela, melyben az influenszer az anyaság velejáróit részletezte követői előtt. Mint írja, mostanság elkezdte értékelni a délutáni alvást, és nem saját gyereke vonatkozásában, hanem ő az, aki álomra hajtja fejét az ebédet követően.

Azt vettem észre, hogy sokkal türelmesebb, jobbfej vagyok ha megadom magamnak azt az egy órát arra, hogy igenis pihenjek. Egész álló nap robotolok, mint egy gép, meg sem állok, pont úgy, ahogy te, aki épp ezt olvasod, és 0-24 órás anyuka vagy. Amikor eljön a délutáni alvás idő, az felemelő érzés. Viszont! Mindig elgondolkozom, hogy mivel töltsem. Hívjam vissza a számokat, akik hívtak? Vagy csak beszéljek egy felnőtt emberrel (barátnő)? Vagy elkészítsem az ebédet? Hajtogassam össze a ruhákat? Sorozat? Napozzak? Csak üljek, nyomkodjam a telóm? Próbáljam meghallani a saját gondolataimat? Könyv? Süssek egy új sütit?

Az influenszer úgy véli, ezek a dolgok tudnak várni, így az alvásra szavaz a legtöbb esetben. Posztjában megpendíti: „Anyának lenni a legszebb és legnehezebb dolog”.

Lelkileg, mentálisan, fizikálisan a csúcsot járjuk meg. Egyszer láttam egy posztot, ahol arról írt őszintén egy anyuka, hogy biztos sokan rossz szemmel nézik, ha például a babakocsit tolva nyomkodja a telóját az anyuka, vagy például a játszótéren. Én megértem, mert ugyanebben vagyok, csak akkor volt és van lehetőségem erre, ha aludt a babakocsiban séta közben, vagy játszott a homokozóban, vagy most már, közel 2,5 évesen, ha mesét néz.

Mint írja, párjával sokszor mondják egymásnak, ki kell használni, míg a gyerek alszik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tóth-Hódi Pamela (@hodipamela_official) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik