Élet-Stílus

Rituális tömeggyilkosság gyanúja miatt hívták a rendőröket – a jógaórára

Kicsit túlaggódták az utcáról benéző emberek a helyzetet a kis angliai faluban.

Öt autóval vonultak ki a rendőrök a Chapel St Leonards nevű kistelepülés (Lincolnshire, Anglia) tengeri obszervatóriumához, miután valaki szeptember 6-án este azzal riasztotta őket, hogy rituális tömeggyilkosság történhetett.

Az épületben működő kávézó különtermében épp jógaóra volt, és a zsaruk arról faggatták Millie Laws jógaoktatót, valóban kivégzett-e több embert.

A BBC cikkéből kiderül: a 22 éves nő ugyan észrevette, hogy két kutyasétáltató bekukucskál az ablakon, de nem gondolta volna, hogy ennyire félreértik a helyzetet:

a jógaóra résztvevői épp takarókkal letakarva feküdtek, csukott szemmel, az oktató pedig a sötét teremben – lengedező felsőt viselve – gyertyák és mécsesek között sétált és dobolt. Épp a meditációnál tartottak – ezt a jelenetet vélték a kutyasétáltatók rituális tömeggyilkosságnak.

A kávézó tulajdonosai a Facebookon nyugtatták meg a követőket, jelezve, hogy „nem tagjai semmiféle őrült szektának vagy klubnak”: „Ha valaki hallotta a rengeteg rendőrségi szirénát Chapel St Leonardsban tegnap este fél tízkor, kérjük, nyugodjon meg, (…) valaki bejelentette, hogy tömeggyilkosság történt az épületünkben, miután több embert látott a földön feküdni, de kiderült, hogy valójában a jógaórán meditáltak.”

A rendőrség is közölte, hogy a helyszínen talált emberek közül mindenki biztonságban volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik