Élet-Stílus

Riley Keough lett Lisa Marie Presley hagyatékának egyedüli vagyonkezelője

Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images
Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images
A döntés Priscilla Presley-vel folytatott jogi vita után született meg.

Január végén, Lisa Marie Presley halálát követően derült ki, hogy az énekesnő anyja, Priscilla Presley megtámadta néhai lánya végrendeletének hitelességét, pontosabban annak egyik 2016-os módosítását, ami kizárja őt Elvis Presley hagyatékának kezeléséből. A legfelsőbb bíróságra benyújtott iratok szerint Priscilla Presley csak egyetlen gyermeke halála után szerzett tudomást a szóban forgó változtatásról, ami alapján Lisa Marie Presley legidősebb gyereke, Riley Keough örökli a vagyonkezelői szerepet.

Májusban aztán jött a hír, hogy Presley és Keough megállapodásra jutottak, most pedig a People bírósági dokumentumokra hivatkozva arról ír,

Riley Keough-t hivatalosan is kinevezték néhai édesanyja, Lisa Marie Presley hagyatékának egyedüli vagyonkezelőjévé.

Pénteken a Los Angeles-i felsőbíróság bírája jóváhagyta a Keough által júniusban javasolt egyezséget a nagyanyjával folytatott jogvitát követően. A döntés értelmében a 34 éves színésznő kezeli 14 éves féltestvérei, Finley és Harper Lockwood, Lisa Marie Presley Michael Lockwood zenésszel kötött házasságából született lányai részesedését is.

Az egyezség a kiskorú Harper Lockwood és Finley Lockwood érdekeit szolgálja, és megerősíti, hogy Michael Lockwood, mint gondviselő aláírása a nevükben érvényes és kötelező érvényű

– jelentette ki Lynn H. Scaduto bíró.

Ezzel együtt Riley Keough lett Elvis Presley egykori birtokának tulajdonosa. A Tennessee állambeli Memphisben található Gracelandet Presley 1977-ben bekövetkezett halálakor egyetlen gyermekének, Lisa Marie Presley-nek ajándékozta.

A beszámoló szerint a vagyonkezelő lehetővé teszi, hogy Priscilla Presley továbbra is különleges tanácsadóként tevékenykedjen, és havi fizetést kapjon a vagyonkezelésben betöltött szerepéért. Ezen kívül megkapta az engedélyt, hogy begyűjtse Gracelandben tárolt személyes tárgyait, valamint hogy szerettei – Elvis, Lisa Marie és 2020-ban elhunyt unokája, Benjamin Storm Presley Keough – mellé temetkezzen a birtokon. A dokumentum megjegyzi, hogy Priscilla Presley sírja „az Elvis Presley-hez legközelebbi helyen lesz, anélkül, hogy a meglévő sírhelyeket áthelyeznék”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik