Élet-Stílus

Fekete özveggyel csípette meg magát egy bolíviai kisfiú, mert Pókemberré akart változni

Kimberly Hosey / Getty Images
Kimberly Hosey / Getty Images
Szándékosan csípette meg magát egy fekete özvegy pókkal egy nyolcéves kisfiú a bolíviai Vichulomaban, mert azt remélte, hogy így szuperképességekre tehet szert, mint kedvenc képregényhőse, a Pókember.

A kisfiú játék közben, egy kő alatt bukkant rá a pókra. Amikor látta, hogy az állat fekete potrohán vörös minták vannak, elhatározta, hogy megcsípeti magát vele – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Newsweek.

A gyerek a kézfejére tette a pókot, ami meg is csípte. A kisfiú ezután egy üvegbe zárta a fekete özvegyet, majd hazament. A gyerek három órával később nagyon rosszul lett, ekkor elmondta a szüleinek, hogy megcsípte egy színes pók. A szülők azonnal kórházba vitték a fiút, ahol az ellenméregnek köszönhetően fél óra alatt jobban lett.

A fekete özvegyek nemének harmincegy faja ismert, melyek az Antarktisz kivételével az összes kontinensen megtalálhatók, de a melegebb éghajlatot kedvelik. A nőstények nagyobbak 2-3 centiméteresek, potrohukon vörös, jellemzően homokórára emlékeztető minta látható. Áldozataikat idegméreggel támadják, a csípésük az emberre is veszélyes, de csak ritkán halálos.

A mostanihoz hasonló eset már 2020-ban is történt Bolíviában. Akkor egy 8, egy 10 és egy 12 éves fiú együtt csípette meg magát egy fekete özveggyel, hogy Pókemberré változzanak.

A Pókember képregények szerint a tizenéves Peter Parker úgy tesz szert szuperképességekre, hogy egy iskolai kirándulás során, egy laboratóriumban megcsípi egy radioaktív pók.

Kapcsolódó
Mérges pókkal maratta meg magát három kisfiú, hogy Pókemberré változzanak
A kisgyerekek fejében még könnyen összemosódik a valóság és a fantázia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik