Élet-Stílus

Szivárványszínű zebrát avattak Nürnbergben

Szivárványszínű zebrát avattak Nürnberg főutcáján, a Königsstrassén – szúrta ki a 444 a Süddeutsche Zeitung híradását.

A város polgármestere, az egyébként kereszténydemokrata színekben (CSU) politizáló Marcus König az avatás során azt mondta, ez a zebra jelképezi, hogy Nürnberg színes és sokszínű város, ezzel együtt megüzente a település queer közösségének, hogy Nürnberg a tolerancia mellett és a kirekesztés ellen van, értük is ki fognak állni a jövőben.

Kérdés, mennyi ideig lesz a zebra szivárványszínű – a magyarországi tapasztalat legalábbis az, hogy az ehhez hasonló jelképek nem feltétlenül szoktak hosszú életűek lenni. Gondoljunk csak a hányattatott sorsú ferencvárosi Padra, vagy a helyére kihelyezett székre, ami végül a kukában végezte.

Kapcsolódó
Miért egy pad köré épül az ellenzéki beszéd a halálos gyorshajtások helyett?
A július eleji Árpád hídi baleset szomorú apropóján Karácsony Gergely közlekedéspolitikai kihagyott ziccerével indított Bánszegi Rebeka, Kerner Zsolt és Pető Péter a mai Háromharmadban. A színváltós ferencvárosi padon keresztül pedig egészen a vilniusi NATO-csúcsig jutottak. Minek egy főpolgármester ha nem csinál semmit? Miért nem érti az ellenzék a padon túli buborékot? És mit akart Magyarország elérni a svéd NATO csatlakozás akadályozásával?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik