Élet-Stílus

„Jó élmény volt, de én már nem kívánok színésznő lenni” – Konta Barbara civil életet él külföldön

Story-Best Archívum
Story-Best Archívum
A Barátok közt egykori szereplőjének egyáltalán nem hiányzik a celebélet.

Konta Barbara 17 éves volt, amikor szerepet kapott a Barátok köztben. Négy éven keresztül alakította Hoffer Eszter karakterét a kultikus magyar sorozatban, majd a színészkedés mellett műsorvezetésben is kipróbálta magát.

Nagyon intenzív időszak volt. Forgatások, címlapfotózások, interjúk. Később televíziós műsorvezetés és színházi bemutatók. Amikor pedig a 2000-es évekre elfogytak a lehetőségeim, nem estem kétségbe, mert nem akartam mindenáron színésznő lenni. Jól tudom kezelni a változásokat, gyorsan alkalmazkodom

– árulta el a Meglepetés magazinnak Konta Barbara, akinek nyilatkozatát a Blikk szemlézte. Azt mondta, az akkoriban róla kialakult kép és a valóság köszönőviszonyban sem voltak egymással.

Én voltam az ország cuki kis Hoffer Eszterkéje, de a valóságban nem voltam porcelánbaba, egy szókimondó, fiús csaj voltam, csak erről a média nem akart tudomást venni, mert nem illett bele a rólam kialakított imidzsbe. Ebből egy kicsit elegem lett, és nem bánom, hogy lezárult az életemnek az a korszaka. Most végre önmagam vagyok.

Ma már messze kerüli a reflektorfényt. Az elmúlt 20 év alatt férjhez ment, életet adott első gyerekének, majd elvált, végül újból megházasodott, és ismét gyermeket szült. Három évvel ezelőtt, a covid-időszak alatt családjával együtt kiköltöztek Hollandiába, Hágába.

41 évesen annyit éltem, mint mások két emberöltő alatt. Nagyon sok jó és rossz dolog történt velem, de most végre azt érzem, hogy a helyemen vagyok

– fogalmazott Konta, aki elsősorban 6 és 14 éves gyerekei jövője miatt hagyta el az országot. „Azt akartuk, hogy Franciska és Fanni egy élhető országban nőjenek fel. Itt az oktatás és az egészségügy is remekül működik, az emberek pedig barátságosak” – mondta. Ő maga civil karrierbe kezdett:

Egy ideig recepciós voltam egy helyi szállodában, de a gyerekeim miatt nem jött be az éjszakai műszak és a hétvégi munka sem, így januárban váltottam. Most egy értékesítő cégnél dolgozom, ami apartmanok rövid- és hosszútávú kiadásával foglalkozik. Érdekes, változatos a munkám, szeretek emberek között lenni és biciklivel járni az irodába. Itt szinte mindenki kerékpárral közlekedik, az autónkat el is adtuk, nincs szükségünk rá.

Jelenleg még főként angolul kommunikál, de tökéletesen érti a hollandot is, csak a kiejtésén kell még csiszolnia, ami miatt nyelviskolába is jár. Hozzátette: szoftverfejlesztőként dolgozó férje és a lányai már tökéletesen beszélik a nyelvet.

Konta Barbara elárulta, már egyáltalán nem hiányzik neki a celebélet, és azt sem gondolja, hogy ismét sorozatszerepet kapna.

Jó élmény volt, de én már nem kívánok színésznő lenni. A férjemmel és a gyerekekkel megtaláltuk a helyünket Hollandiában. Élvezni szeretném azt, amit itt kínál nekünk az élet. Kis élményeknek is örülök. Például a tengerparton sétálni és a naplementét nézni. Igaz, hogy mindig fúj a szél, de számomra az is nagyon romantikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik