Élet-Stílus

Oklevéllel tüntették ki Gesztenyét, a vakvezető kutyát a győri egyetem diplomaosztóján

Gazdájával együtt szólítottak a színpadra egy labradort a győri Széchenyi István Egyetem diplomaosztóján. Mint az RTL riportjából kiderült, a vakvezető kutya, Gesztenye a gazdájával együtt járt be napról napra az egyetemre, nem kizárt, hogy egymaga több előadást ült végig, mint az intézménybe járó néhány hallgató. A diplomaosztón gazdája mesterdiplomát, ő emléklapot kapott.

„Úgy gondoltuk, hogy méltó megemlékezés, ha ez a kutyus is kap egy emléklapot, hiszen végig kísérte a gazdáját, és nagyon sok pozitív élményt okozott nemcsak a gazdájának, hanem a kollégáknak, oktatóknak és az egyetemen lévő embereknek” – indokolta a döntést Pongrácz Attila, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja.

Gesztenye gazdája, a szárföldön élő Borsodi Erzsébet nyolcéves kora óta látássérült, nagy szüksége van a vakvezető kutya segítségére, akivel hat éve alkotnak egy csapatot. Bár ő csak fényeket és alakokat lát, Gesztenye már az egyetem szó hallatán mindig tudta, hova kell menniük és nagy örömmel vezette őt az épület felé. Erzsébet újabb diplomákat szeretne még szerezni a jövőben, így nem kizárt, hogy a kutyának is újabb diplomaosztókon kell még megjelennie a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik