Élet-Stílus

„Minimális az esély, hogy valaha felálljak a kerekesszékből” – először szólalt meg a Jókai utcai omlásban megsérült balerina

Egy évvel ezelőtt leszakadt egy ház tetőszerkezete a Jókai utcában, az épp ott sétáló balettművész, Tóth Nikolett meg is sérült. A tavaly júniusi baleset idején Tóth egy másik balett-táncossal, akkori párjával, Babácsi Benjáminnal tartott a munkahelyére, mikor a sérülés történt. A Tények Plusznak beszélt minderről.

Mint mondja, a baleset pillanatára alig emlékszik. Csodával határos módon túlélte, de lebénult. 26 éves korában így vissza is kellett vonulnia.

Romlás felé indult az állapotom. Először csak az egyik kezem, most pedig már a másik is elkezdett gyengülni, romlani. Most ezekkel van a legnagyobb probléma meg feladat. Az orvosok nem igazán biztattak soha, mert egy nagyon súlyos gerincvelő-sérülésem van. Nagyon minimális esély van arra, hogy felálljak, de az van. És én ebben hiszek.

Mint mondja, rettenetesen drága a rehabilitációs kezelés, de nem adja fel a küzdelmet.

Nemcsak balettművész, de mester is vagyok. Felmerült bennem, hogy tartanék balettórákat a színházban. Biztos, hogy ha lesz rá lehetőségem, akkor ezt szívesen csinálnám. Szeretnék még kicsit táncolni, az is nagyon jó lenne. (…) Úgy gondolom, hogy azért kaptam ezt a borzalmas dolgot, mert igenis ki tudok ebből jönni, meg tudok gyógyulni. Ezt a feladatot adta az élet. Így állok hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik