Élet-Stílus

Régi kanapéjával együtt véletlenül a 30 ezer dollárnyi dugipénzét is eladományozta egy nyugdíjas

Fertnig / Getty Images (illusztráció)
Fertnig / Getty Images (illusztráció)
Ennyire azért nem akart jótét lélek lenni.

Súlyos hibát követett el egy lakásfejújításba vágó ausztrál nyugdíjas. A queenslandi férfi a nagy generál közben úgy érezte, hogy útban van a régi kanapéja, ezért  más bútorokkal együtt az ülőalkalmatosságot is eladományozta. Majd hetekkel később beugrott neki, hogy a kanapé belsejébe rejtette el korábban a megtakarításai egy részét – így a tudtán kívül azt is eladományozta.

Mintegy 30 ezer ausztrál dollár volt a kanapéban, ami mai árfolyamon valamivel több mint 7 millió forintnak felel meg.

„Azt hiszem, az fáj benne a legjobban, hogy saját magamat szívattam meg. Őszintén szólva nem tudom elhinni, hogy milyen rohadtul hülye voltam” – nyilatkozta az egyszerűen csak George néven bemutatott idős úr az ausztrál 7News-nak, aki azóta is csak futhat a pénze után, mivel a kanapét napokon belül továbbértékesítették.

George emellett azt is elmondta, hogy az is megnehezíti a kanapé megtalálását, hogy az új gazdája, aki már túl is adott rajta, az otthonából vitte el a kanapét, és nem az idős férfi volt az, aki házhoz szállította.

George mégis online kampányt indított, hogy megtalálja a kanapét és a megtakarított pénzét. És még jutalmat is felajánlott annak, aki visszaadja a kincsét – de persze nem 30 ezer dollárt.

Szóval a nyugdíjas még mindig reméli, hogy az új tulajdonos felelősségteljesen jár el, és végül visszaadja a pénzt.

Ha egy részét visszakapom, boldog leszek, de azt hiszem, ez elúszott. Rengeteg ember van, akiknek nagy szüksége lehet egy ekkora összegre. Talán valakinek még az életét is megváltoztatja

– vélekedett az idős úr, akinek kétségtelenül megváltoztatta az életét az eset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik