Élet-Stílus

Kizárják a transznemű versenyzőket a Miss Olaszország szépségversenyről

Stefano Mazzola / Awakening / Getty Images
Stefano Mazzola / Awakening / Getty Images
A verseny fővédnöke azután beszélt erről, hogy az idei holland Miss Universe-en egy transz versenyző fejére került a korona.

Néhány héttel azután, hogy Hollandiában a szépségversenyek történetében először egy transznemű versenyzőt választottak meg a Miss Universe győztesének, a Miss Italia szépségverseny egyik szervezője arról beszélt, hogy náluk ilyen biztosan nem lesz, mivel a transznemű szépségkirálynő-jelöltek az ő szépségversenyükön el sem indulhat majd.

A Miss Italia hivatalos védnöke, Patrizia Mirigliani még a hónap elején volt a Radio Cusano vendége, ahol azt mondta,  „egy kicsit abszurdnak” tartja azokat erőfeszítéseket, amiket más szépségversenyek tesznek a transznemű versenyzők befogadására – számolt be a Business Insider az olasz Il Primato Nazionale híre alapján.

Mirigliani az 1980-as évek óta vesz részt a Miss Universe versenyektől független Miss Italia – vagy Miss Olaszország – szépségversenyek lebonyolításában az apja, Enzo Mirigliani nyomdokaiba lépve, aki 1959-ben lett a szépségverseny főszervezője.

„Az utóbbi időben a szépségversenyek olyan stratégiákkal is próbálnak címlapokra kerülni, amelyek szerintem egy kicsit abszurdak. Amióta csak megszületett az én versenyem, a szabályzatában szerepel az az előírás, hogy versenyzőknek születésüktől fogva nőnek kell lenniük.

Biztos azért, mert már akkor is számítottak rá, hogy a szépséget műtétekkel módosíthatják, vagy arra, hogy a nők is áteshetnek ilyen módosításokon. Vagy arra, hogy a férfiak is nővé válhatnak”

– idézi az olasz lap a szépségverseny fővédnökét.

Patrizia Mirigliani álláspontja a transznemű versenyzőkkel kapcsolatban azután kavart nagy vihart, hogy Rikkie Kollé lett az első transznemű nő, akit Miss Universe-szé koronáztak. Ő képviseli majd Hollandiát a 72. Miss Universe versenyen, amelyet még ebben az évben rendeznek meg El Salvadorban.

Transznemű nő lett az idei Miss Hollandia
Először nyerte el az országban transznemű nő a Miss Universe nemzeti címét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik