Élet-Stílus

Cillian Murphy 30 ezer holland szót tanult meg az Oppenheimer főszerepéért

Samir Hussein / WireImage
Samir Hussein / WireImage
Nem alaptalanul záporoztak az elismerések a színész alakítására.

Nem titok, hogy rengeteg áldozatot hozott az Oppenheimer főszerepe miatt Cillian Murphy, Christopher Nolan kedvenc színésze. Minderről Robert Downey Jr. mesélt a napokban, aki szintén játszik a filmben.

Soha nem voltam tanúja nagyobb áldozatvállalásnak főszereplőtől a karrierem során

kezdte gondolatait a People-nek. A színész állítása szerint kollégája mindent beleadott a szerepbe.

Mondtuk neki egy alkalommal, hogy jön egy háromnapos hétvége, talán elnéznénk a stábbál antikolni Santa Fe-be. Te mit fogsz csinálni? Ő meg elmagyarázta, hogy »Ó, meg kell tanulnom 30 ezer holland szót. Jó időtöltést!«.

Murphy nemcsak tanult, de rengeteget fogyott is a főszerep kedvéért. Mint azt a filmről szóló kritikánkban is írtuk róla: „Murphy egyszer karizmatikus és magával ragadó, másszor fenyegető vagy összetört. Nagy formátumú játékát látva sajnálhatjuk, hogy ahogy a korábbi Nolan-filmekben, úgy az utóbbi évekbeli munkáiban általában véve is a háttérben maradt a kiváló ír színész”.

Kapcsolódó
Mind Oppenheimerek vagyunk, és a lelkiismeretünkkel fizetünk azért, amit rászabadítottunk a világra
A Manhattan-tervet vezető fizikus atombombájáról és lelkiismeretéről forgatott háromórás filmet Hollywood sztárrendezője, Christopher Nolan. Ez rögtön két történet, az Oppenheimer mégis virtuóz módon egységes marad. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik