Élet-Stílus

Az év legnagyobb nyitánya: 110 ezernél is többen voltak kíváncsiak itthon a Barbie-ra

INTERCOM
INTERCOM
Az Oppenheimert is megelőzte a mozikban.

Múlt hét csütörtökön érkezett meg a hazai mozikba a Barbie és az Oppenheimer – a két merőben más tematikájú film a világ más pontjain is éppen egyszerre debütált a vásznakon, a szituáció számos mémet is ihletett. A hivatalos premierek előtt Tom Cruise például jelezte, hogy mindkét film érdekli, azt is előre eldöntötte, milyen sorrendben ül majd be azokra.

A Filmforgalmazók Egyesülete nemrég hozta nyilvánosságra a hazai mozilátogatottsági statisztika legfrissebb toplistáját, melyből kiderült, hogy Magyarországon a 2023. július 20-a és 23-a közötti időszakban a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Barbie iránt érdeklődtek a legtöbben.

Az év eddigi legnagyobb nyitányát tudhatja magáénak a film, összesen 111 680 néző váltott rá jegyet négy nap leforgása alatt.

Az Oppenheimer egyébként nem sokkal maradt le, eddig 99547-en nézték meg.

Filmtörténetileg is jelentős volt az érdeklődés mind a Barbie-ra, mind az Oppenheimerre. A Filmforgalmazók Egyesületének több mint ezer filmet felsorakoztató listája szerint a Barbie a 15., az Oppenheimer pedig a 16. valaha volt legtöbb nézőt számláló film volt a magyar mozitörténelemben a premierjét követő napokban.

Az elmúlt időszak filmjeivel összevetve: az Indiana Jones és a sors tárcsájára 65195-en voltak kíváncsiak a premiert követő napokban, míg a Mission: Impossible – Leszámolás – Első Részre 42564-en.

A Barbie-t tekintve ezekre a számokra valamelyest lehetett is számítani, mint azt korábban megírtuk:

Kapcsolódó
Az atombomba atyjáról szóló mozi is erősítheti a pinkbe fulladt Barbie-filmet
Július végéhez közeledve kerül a mozikba Greta Gerwig új filmje, a Barbie. A pink színbe bújtatott történetről előzetesen nem tudni sokat, ám a film előkészületei és a Christopher Nolan új filmjével való váratlan viaskodás mégis tematizálta a nyári popkultúrát. Az organikus – vagy teljesen tudatos – hírverés jól jött a Barbie-filmnek, amitől mindenki nagyon sokat vár. De miért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik