Élet-Stílus

Valaha 10 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert társával a lottón, most újra dolgoznia kell

Getty Images
Getty Images
Azért neki nem olyan szomorú a története, járhatott volna rosszabbul is.

A most 61 éves Mark Gardiner még 1995-ben 22 590 829 fontot, azaz mai értékén csaknem 10 milliárd forintot nyert üzlettársával, Paul Maddisonnal a lottón. Mára azonban visszatért a munka útjára, miután volt pár rossz befektetése, és 2004-ben elvált negyedik feleségétől is.

Azért minden nem fordult olyan rosszra (pár éve egy egész cikket szenteltünk a legszerencsétlenebb szerencsésekről), így is maradt Gardinernek egy focicsapata, a Hastings és egy nyaralója Barbadoson.

Illetve az utolsó megtakarításaiból befektetett a volt üveges egy üvegekkel foglalkozó cégbe. Itt se gondoljunk kis összegre, 2 millió fontról (csaknem 900 millió forintról) van szó. Ő az üzletvezető, emellett a felméréseket, megrendeléseket is ő intézi.

Azt mondja, bár ha most nyerné meg a lottót, már sok mindent máshogy csinálna, de akkor is abbahagyná a munkát.

Azt is elárulta a Sunnak, hogy továbbra is lottózik, méghozzá azokkal a számokkal, amikkel 1995-ben nyert.

Ugyanakkor azt szerencséjének érzi, hogy miközben vagyona kezdett kicsúszni a kezéből, a vállalkozásában való tevékenysége segített neki talpon maradni. Pedig ez a befektetés csak egy próbaként indult.

Nem aggódom, hogy ha kiveszek egy napot, akkor nem tudom majd kifizetni a munkásaim bérét

– nyilatkozta a brit lapnak. Volt üzlettársáról annyit árult el, hogy Jehova Tanúja lett és Skóciában él, de hogy tartják-e a kapcsolatot, nem volt hajlandó elárulni Gardiner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik