Élet-Stílus

Majdnem egy héten át játszott, hogy világrekorddal állítson emléket elvesztett élettársának

De a maratoni muzsikálással más célja is volt az északír zenésznek: szerette volna felhívni a figyelmet a hasnyálmirigyrák veszélyeire.

Szombaton fejezte be 150 órás maratoni dobolását egy északír férfi, azért szeretett volna újra Guinness-rekordot dönteni, hogy így állítson emléket másfél évvel ezelőtt rák miatt elvesztett párjának – írja a BBC.

A 45 éves Allister Brownnak nem ez volt az első világrekordja, hiszen az eddigi leghosszabb 134 óra 5 percig tartó dobmaraton is az ő nevéhez fűzödik, és a korábbi hivatalos világrekordok (53 és  A férfi azután döntött saját rekordja megdöntése mellett, hogy az élettársa, Sharon Deegan 2021 januárjában a hasnyálmirigyrákja szövődményei következtében elhunyt.

A vasárnaptól szombat délutánig tartó dobmaraton egyébként a zenész harmadik rekordja volt – 2003-ban 53, 2008-ban pedig 103 órával lett hivatalosan is rekorder dobmaratonista. Brown az észak-írországi Lisburn Music Centre-ben lebonyolított sikeres rekordkísérlet után azt mondta, hogy a nehéz pillanatokban elvesztett párja emléke és a barátai támogatása adott neki elég erőt.

Amire nagy szüksége lehetett, mivel állítólag szombat és péntek között csupán két órát tudott aludni.

A férfinek egyébként nemcsak az emlékállítás volt a célja, hanem az, hogy a NIPANC nevű észak-írországi, hasnyálmirigyrák veszélyeire figyelmeztető jótékonysági szervezet segítségével – akiknek a videójában dobolás közben is megnézhetjük Brownt – felhívja a figyelmet a betegség veszélyeire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik