Élet-Stílus

Letartóztattak egy 18 éves anyát Miamiban, akit azzal vádolnak, hogy a saját fia megölésére fogadott fel egy bérgyilkost

Az lett a veszte, hogy egy potenciális megrendelőket megtévesztő, hamis bérgyilkoskereső oldalon akarta megtalálni az embert, aki elvégzi a munkát.

Floridában kedden letartóztattak egy 18 éves anyát, aki a gyanú szerint megpróbált felfogadni egy bérgyilkost arra, hogy megölje a 3 éves kisfiát – számolt be Miami-Dade megye seriffhivatalának közleménye alapján a CBS News.

Jazmin Paez azután került a hatóságok látókörébe, hogy megpróbált bérgyilkost találni egy hamis bérgyilkoskereső weboldalon, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy „megakadályozza a gyilkosságok elkövetésére irányuló felkéréseket” – és a honlap üzemeltetője értesítette őket a kérésről.

A hatóságok kedd este le is tartóztatták a fiatal anyát, akit gyilkosságra való felbujtással és kommunikációs eszköz jogellenes használatával vádoltak meg. A fiatal nőt és kirendelt védőügyvédjét már szerdán meghallgatta a bíróság.

Az anya álnéven regisztrált az oldalon, és a kérésében hangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha a kisfiát minél előbb elvinnék nagyon messzire, vagy „esetleg megölnék”, a munka befejezésének a határidejeként pedig a csütörtöki napot jelölte meg – derül ki Paez eskü alatt tett beismerő vallomásából.

A hatóságok a hamis weboldalon keresztül megszerzett IP-cím és telefonszám segítségével nyomozták le Paezt, ami elvezette őket a 3 éves fiút nevelő nagymamájához.

A nagymama a weboldalon beküldött kép alapján megerősítette a kiszemelt áldozat személyazonosságát, és elmondta a hatóságoknak, hogy a telefonszám a lányáé.

A hatóságok információi szerint a fiatal nő még májusban költözött el az édesanyjától, de minden nap felhívta a fiát telefonon.

A weboldal meglátogatása után a fiatal anyával felvette a kapcsolatot egy magát bérgyilkosnak kiadó nyomozó. Az ezt követő az üzenetváltások során Paez megerősítette az eredeti kérést, és beleegyezett, hogy 3 ezer dollárt – azaz kicsivel több mint egymillió forintot – fizet a munkáért.

Az azóta óvadék ellenében szabadlábra helyezett Jazmin Paez azt mondta a rendőröknek, hogy romantikus kapcsolatban állt valakivel, akinek annyira nem tetszett, hogy van egy fia, hogy szakított vele.

Ő pedig úgy gondolta, hogy ha felfogad egy bérgyilkost a fia megölésére, akkor képes lesz újraéleszteni a kapcsolatukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik