Élet-Stílus

„Több nagyszabású műsorötletem is van” – Miskovits Marcival beszélgettünk

Németh Dános András
Németh Dános András
Miskovits Marci műsorvezető nyáron sem lassít: ugyan podcast sorozata őszig szünetel, és további online műsorok megvalósítását is tervezi, addig is a fesztiválokat járja televízió-műsorával.

Mikor kezdtél bele a podcast műsorodba?

Tavaly októberében indult az első adás. Sokáig húzódott az indulás, mindig várni kellett valamire vagy valakire, ezért egy idő után úgy döntöttem, egyszerűen csak belekezdek. Az első adásokat egy bérelt stúdióban vettük fel, majd egy barátom lakásán folytattuk. Bár nagyon jól nézett ki a hely, egészen olyan volt, mint egy épített stúdió, valójában a barátom nappalijában voltunk, ahol ő életvitelszerűen élt. Az első évadot így vettük fel, ezután sikerült megegyeznem egy partnerrel, akik tökéletesen kivitelezték azt, ami a fejemben volt. Az utolsó részletig megterveztük a stúdiót, így a második évadra már mindaz összeállt, amit elképzeltem.

Németh Dános András

Hogyan jött az ötlet, hogy podcast-ot vezess?

Éveken keresztül dédelgettem az ötletet. A K-OSZ TV-n futó fesztiválos műsoromhoz egész nyáron forgatunk, és emiatt nagyon sokat vagyunk úton. Az utazások alatt állandóan zenét és podcast-okat hallgatunk, kivesézzük az aktuális témákat a barátokkal. Akkor jutott eszembe, hogy milyen jó volna, ha ezeket mások is hallhatnák. Semmilyen komoly tervünk nem volt az elején, mindössze baráti beszélgetésekről volt szó. A Bruno x Spacc duóból Bruno volt a műsor egyik alapköve, jófej és tájékozott figura. Szoktunk is azzal viccelődni, hogy amit ő vagy én nem tudunk ebben az országban, azt senki sem tudja. Később egyre több embert hívtam meg a műsorba, interjúszerű, kötetlen beszélgetéseket folytattunk, de aktualitásokról is volt szó.

Milyen témák merülnek fel általában?

Mivel leggyakrabban ismert emberek a vendégeim, ezért szeretném, ha egy kicsit róluk is szólna a beszélgetés, ha egy kicsit magukénak éreznék a műsort, így gyakran esik szó a terveikről, fellépéseikről, némi aktualitással és játékokkal fűszerezve. Ezek mellett olykor komolyabb témák is előkerülnek, például amikor aktuális volt a tanár sztrájk, de arról is beszéltünk már, hogy milyen káros a túlzott pornófogyasztás a fiatalok körében. Általában nem hagyjuk ki, hogy viccelődjünk egy keveset, de azért komoly gondolatok is felmerülnek.

Németh Dános András

Volt olyan emlékezetes beszélgetés, amire szívesen emlékszel vissza?

Egy konkrétat nem tudnék kiemelni, inkább arra vagyok büszke, hogy nagyon széles a merítés: ugyanúgy elhívtam ökörködni egyet Pumped Gabót és PSG Ogli-t, mint ahogy a vendégem volt Ördög Nóra és Tilla is. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ők is eljöttek és egy nagyon jó adást készítettünk közösen. Most, hogy járom a fesztiválokat és sok emberrel találkozom, saját bőrömön is tapasztalom, hogy van értelme folytatni, nagyon jó visszajelzéseket kapok.

Mivel töltöd az idődet a nyáron?

Ez már a sokadik nyaram, ami kizárólag munkával telik. Egyáltalán nem sajnálom, épp most is a K-OSZ Tv-vel vagyunk egy hatalmas fesztiválturnén, minden évben országhatáron belül és kívül is végigjárjuk a legnagyobb fesztiválokat. Így nyáron, ha akarnám se lenne időm elutazni, utoljára gyerekkoromban voltam nyaralni a szüleimmel. Eddig nem is tartottam ott az életemben, hogy a nyaralás fontos szempont legyen, de most már kezdem érezni, hogy valahol vissza kell töltődni. Általában ősszel vagy télen szoktam elutazni, legutóbb Thaiföldön jártam, ami fantasztikus élmény volt.

Milyen távlati terveid vannak? Van-e olyan terület, ahol még ki szeretnéd próbálni magad?

Az eddigi területeket mindenképp megtartanám, de bármilyen tévés munkára nyitott vagyok. Ennek ellenére az online jelenlétet nem hagynám abba, hiszen ezek a mai világban már egymás mellett működnek jól. A televíziózást azért érzem fontosnak, hogy még több ember szemében hitelesítse a karakteremet. Egy nagyobb műsor vezetését nagyon szívesen kipróbálnám, ez igazán nagy kihívás lenne számomra. Az online műsorokat biztos, hogy fogom folytatni, több olyan nagyszabású műsorötletem is van, amit szeretnék a közeljövőben megvalósítani. Egy ideje nagyon harmonikus párkapcsolatban élek, így szerencsére a magánéletem is teljesen rendben van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik