Élet-Stílus

Így lesz a hanyagságból ökök életig tartó betegség

Getty Images
Getty Images

Történetünk főszereplője János

János egy vidéki nagyvárosban élő középkorú férfi, az egyik helyi vállalatnál dolgozik projektmenedzserként. Az ő feladata az ügyfelekkel való kapcsolattartás, a projekttervek elkészítése, valamint a csapat irányítása. János céltudatos ember, az életében mindig központi helyet foglalt el a munka, mindig igyekezett hatékonyan és precízen dolgozni, megfelelni a határidőknek, gyakran ült hosszú órákon át a munkaidején túl is az irodában, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Munka után János a szabadidejében szeretett olvasni, zenét hallgatni, vagy épp beülni valahova a barátaival egy italra. Emellett rendszeresen sportolt is, főként futott és edzőterembe járt, hogy megőrizze az egészségét és hogy kiegyensúlyozott életmódot folytasson. Azonban a folyamatos stressz, a munkahelyi nyomás és a kevés pihenés kihatottak János egészségére is, aminek következtében hamarosan komoly problémák alakultak ki nála.

Egy kellemetlen érzéssel kezdődött minden, amit az alhasában tapasztalt egyik reggel. A gyakori vizelési ingerrel ekkor már küszködött egy ideje, de komolyan csak ekkor gondolkodott el azon, hogy talán nincs minden rendben a szervezetében. János azonban félvállról vette a tüneteket, elbagatellizálta őket, és azt gondolta, hogy majd maguktól elmúlnak. Így hónapok teltek el anélkül, hogy orvoshoz ment volna, pedig a tünetek egyrecsak erősödtek.

Bakteriális prosztatagyulladás alakult ki nála, ami bár rettenetesen hangzik, ha idejében orvoshoz fordul, pillanatok alatt tudták volna kezelni a dolgot. János azonban – büszkeségből, félelemből, ki tudja, miért- nem ment orvoshoz. A fájdalom kiterjedt a kismedencére is, ami már a mindennapokban is megkeserítette a férfi életét. Egyre gyakrabban érezte azt is, hogy a fájdalom a hátába és a lábába is kisugárzik, ami már a mozdulatait is korlátozta. Az állandó fájdalom és kényelmetlenség miatt János egyre inkább elszigetelte magát, és elveszítette az érdeklődését korábbi tevékenységei iránt. Minden este úgy feküdt le, hogy talán holnapra elmúlik majd, de nem jöttek be a számításai.

Végül mikor már a tünetek tényleg elviselhetetlenné váltak, János felkeresett egy szakembert. Azonban időközben az elhanyagolt prosztatagyulladás krónikussá vált, és gyógyíthatatlan kismedencei fájdalom szindrómává alakult. Az orvos beszélt Jánosnak arról, hogy a rendszeres ellátás és a kezelések megelőzhették volna, hogy ekkora legyen a baj. János azóta is magát ostorozza, hogy ennyire nem figyelt az egészségére, és hogy a látható jelek ellenére sem volt hajlandó arra, hogy orvoshoz forduljon a panaszával. Azóta odafigyel az egészségére és rendszeresen jár kezelésekre, bár a kismedencei fájdalom szindróma már örök életére elkíséri.

Innen üzenjük minden férfinak: ne legyetek olyanok, mint János!

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik