Élet-Stílus

Megölte a hasonmását egy fiatal nő, hogy megrendezze a saját halálát

PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Életfogytiglani börtönbüntetést kaphat Németországban egy Sharaban K. nevű 24 éves nő és társa, a szintén 24 éves Sheqir K., akiket azzal vádolnak, hogy meggyilkolták a nő hasonmását.

Egy fiatal nő véres holttestére bukkantak a rendőrök tavaly augusztusban egy parkoló Mercedesben, a Németország déli részén fekvő Ingolstadtban. Az áldozat testét több mint ötven késszúrás borította, az arca szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

Az autó tulajdonosa a 23 éves, iraki-német állampolgár, Sharaban K., kozmetikus volt. A nő családja azonosította az áldozat holttestét, a boncolás során azonban kiderült, hogy mégsem ő az áldozat – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Kiderült, hogy az autóban a Sharaban K.-ra megszólalásig hasonlító Khadidja O., 23 éves, algériai származású szépségblogger holttestét találták meg. Felmerült a kérdés, hogy ha Sharaban K. nem halt meg, vajon miért és hová tűnt el a Mercedesban talált holttest felbukkanása óta, és hogyan került Khadidja O. az autójába.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Onsite! (@its_onsite)

A német hatóságok idén januárban vádolták meg Sharaban K.-t, és barátját, a szintén 24 éves Sheqir K.-t Khadidja O. brutális meggyilkolásával, július 11-én pedig egy gyilkossági kísérlettel is.

Veronika Grieser inglostadti államügyész azt mondta, Sharaban K. azért kutatta fel és gyilkolta meg a hasonmását, mert családi problémái miatt el akarta játszani a saját halálát. A fiatal nő korábban megpróbált felbérelni valakit, hogy megölesse egyik családtagját, ám a „bérgyilkos” csak a pénzt tette el, a megbízás teljesítését folyamatosan halogatta.

Sharaban K. ezért újabb tervet eszelt ki. Hamis profilokat kreált az Instagramon és szisztematikusan kereste a rá hasonlító nőket. Khadidja O.-t több hamis profilról is megkereste és megpróbálta személyes találkozóra hívni. Több próbálkozása is kudarcot vallott, végül egy kozmetikai szponzorszerződés ígéretével sikerült rávennie a nőt, hogy találkozzon vele.

Andreas Aichele rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, hogy bár a gyilkos fegyver nem került elő, az ügyben feltárt bizonyítékok egyértelműek, és minden kétséget kizárnak a tettesek kilétét illetően.

Mint korábban írtuk, nemrég egy New Yorkban élő nő is megpróbálta megölni a hasonmását, hogy ellophassa a személyazonosságát.

Kapcsolódó
Huszonegy évet kapott a nő, aki megpróbálta megmérgezni a hasonmását
Hangos káromkodással fogadta az ítéletet a 47 éves nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik