Élet-Stílus

Áldozata szívét is el akarta lopni egy készpénz mellé randit is követelő fegyveres rabló Indianapolisban

bangkok / Getty Images (illusztráció)
bangkok / Getty Images (illusztráció)
„Túl szép ahhoz, hogy kiraboljanak” – írta később egy üzenetben a támadó, aki még az eellopott pénzt is visszafizette volna egy találkozóért cserébe,

Egy rablás áldozatául eső amerikai nő azt állítja, hogy az otthona előtt lecsapó rabló nemcsak a pénzét követelte, amikor ráfogta a fegyverét, hanem arra is megkérte, hogy jelölje be Facebookon, és még randizni is elhívta – írja a LADbible. Amber Beraun szerint támadója, Damien Boyce a május 8-i rablás után küldött Messenger-üzeneteiben azt írta,

hogy még az elrabolt összeget is visszafizeti neki, ha nyitott egy kis közös „lazulásra”, mivel „csinosnak” tartja.A fiatal nő egyébként éppen a postaládája tartalmát ellenőrizte az indianapolisi háza előtt, amikor a rabló odalépett hozzá, és fegyvert rántott. Beraun elmondása alapján a Boyce az összes pénzét elvette, és arra is rákényszerítette, hogy jelölje be Facebookon. Majd az online kapcsolatfelvétel után azt írta neki, hogy „túl szép ahhoz, hogy kiraboljanak”, és még egy randevúra is megpróbálta elhívni.

„Kivette a fegyvert a zsebéből, és azt mondta, hogy engedjem be a házamba, de ezt már nem tettem meg” – mesélte az áldozat a WRTV nevű helyi tévécsatornának. Beraumnál ekkor nagyjából 100 dollár készpénz volt, ami mai árfolyamon körülbelül 34 ezer forintnak felel meg. Boyce ezt kevesellte, ezért a fegyverrel a kezében elkezdett flörtölni az áldozatával.

Azt gondoltam, ha bejelölöm Facebookon, akkor talán elmegy, és így is lett

– magyarázta a nő, akinek aztán a támadója online is elkezdte csapni a szelet.

A randit kérő Damien Boyce közeledését végül azzal hárította el Amber Beraun, hogy van barátja – ami be is jött –, de a fiatal nő azóta nem érzi magát biztonságban az otthonában.

Valójában csak a saját dolgaimtól akart megszabadítani, de egyúttal az otthonom nyújtotta biztonságérzetet is elvette. (…) Azóta kicsit másképp érzem magam, amikor éjszaka zajokat hallok.

Boyce-t fegyveres rablással vádolják, de jelenleg is szabadlábon van, mivel kifizette a 7500 dolláros – 2 és fél millió forintnak megfelelő – óvadékot.

A férfit közben egy másik, június 12-én elkövetett rablással is megvádolták, valamint betöréses lopással, fegyver jogtalan birtoklásával, és testi sértéssel is gyanúsítják. A vádak szerint Damien Boyce két embert is lelőtt, egy harmadikat pedig téglával ütött meg, majd elbarikádozta magát egy épületben, mielőtt végül megadta magát a kommandósoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik